Netflix i Blizzard pripremaju seriju – Diablo?!

Stiže li legendarni RPG na male ekrane? Prema neslužbenim informacijama ili, preciznije, glasinama koje kolaju medijima specijaliziranim za serije, sasvim je moguće da će Diablo postati – serija. Mogućnost ekranizacije video igre nije u potpunosti nova. Naime, spekulacije oko serijske verzije Diabla počele su kružiti medijima i društvenim mrežama početkom kolovoza, kada je Blizzard, Diablova ‘kuća’, objavio da paralelno razvija nekoliko različitih projekata vezanih uz ovaj naslov.

>> American Horror Story: Jezivi trailer najavljuje apokaliptičnu osmu sezonu (VIDEO)

Prvi su pogledi i komentari bili upućeni prema potencijalnom Diablu 4. Nakon toga, nagađalo se da bi Diablo mogao biti dostupan na Nintendu Switch, što se pokazalo točnim. Potom je buknula vijest o mogućoj Diablo seriji. Portal RevengeoftheFans prenosi da Netflix i Blizzard već rade na tome. Točnije, kompanije su već pronašle i scenarista. Riječ je navodno o Andrewu Cosbyju, koji trenutno radi na remakeu filma Hellboy. Cosby možda nije ”zvučno” ime, ali u svijetu stripova i grafike ima solidnu reputaciju.

U tom se pogledu nameće pitanje, koje postavlja i portal RevengeoftheFans – hoće li Netflix odabrati animiranu verziju serije, kao što je to učinio s adaptacijom još jedne video igre (Castlevania)? Ili će, budući da se radi o veoma značajnom naslovu i nezaobilaznoj referenci u svijetu video igara, odlučiti projektirati igranu seriju, kao što već čini s Witcherom? Pored dva spomenuta naslova, Diablo bi za ovu kompaniju bio sjajna akvizicija, naslov iznimnog potencijala. Diablo serija je za sad tek glasina. No, glasina je donedavno bio i Witcher. Stoga, potrebno je načuliti uši, izoštriti serijske naočale i pratiti razvoj ove, za sada, neslužbene i nepotvrđene vijesti. Upravo Witcher sugerira da je Diablo serija itekako moguća.

>> The Witcher: 14 likova koji se iz knjige i videoigre sele u seriju

Komentiraj

Komentara