Netflix Vista – futuristički projekt inspiriran serijom Black Mirror najavljen uznemirujućim videom

Treća sezona serije Black Mirror na poprilično uznemirujuć način istražuje prostor suvremene tehno-paranoje, te nas kroz moguće scenarije koji se odigravaju u različitim distopijskim budućnostima (od kojih su nam mnoge bizarno poznate) upućuje na aktualiziranje vlastite pozicije u sadašnjosti. Upravo to čini i zanimljiva video najava/reklama Netflixovog (fiktivnog?) projekta Vista, koja je ujedno i svojevrsna mini epizoda same serije. Dvo-minutni video predstavlja i najavljuje Netflix Vistu, inovativni način gledanja Netflixovih serija i filmova omogućen kompleksnim sistemima čipova i leća instaliranih u glavi korisnika koji tako može uživati u video sadržajima gdje god se nalazio.

>> TOP 7 FILMOVA O ODNOSU ČOVJEKA I TEHNOLOGIJE

Video pokazuje ljude u svakodnevnim aktivnostima poput vježbanja, večeranja, putovanja na posao, a svi su oni jezivo odsutni i u transu kojeg proizvodi udubljenost u Netflixov program (odnosno u epizode Black Mirrora) kojeg konzumiraju bez posredstva materijalnog ekrana. Dok su uronjeni u seriju, oči gledatelja postaju uznemirujuće bijele, poput onih Tobyja Kebbela u epizodi The Entire History of You. Video također postavlja pitanje o stvarima koje najviše volimo i svijetu u kojem bi te stvari mogle uvijek biti s nama, a nakon prikaza svakodnevice u kojoj ljudi radije biraju gledanje voljenih serija od dijeljenja obroka s partnerom ili uživanja u prizoru zalaska sunca, završava s obratom:

Vaš život je priča.
Izađite i gledajte ju.

>> 3% – NOVA NETFLIXOVA DISTOPIJA SNIMLJENA U BRAZILU (VIDEO)

Treća sezona ove iznimne serije trenutno se prikazuje na Netflixu, a pitanje koje postavlja svaka nova epizoda i dalje nije sviđa li nam se takva budućnost, već jesmo li spremni na nju. Ako vam se ovakva linija zaključivanja čini previše paranoičnom, podsjetit ćemo na veoma stvaran patent jednako stvarne tvrtke iz Južne Koreje, koja se bavi upravo prilagođavanjem leća na način da snimaju okruženje te da projiciraju snimljeno direktno na oko samog promatrača. Takve leće opremljene su displayjom, kamerom, antenom i nekolicinom senzora koji detektiraju pokrete, a pomoću antene sustav je spojen s pametnim telefonom koji procesuira tako dobivenu sliku prije nego li ju pošalje u samo oko. Samsung je već ozbiljno počeo razvijati tehnologiju u smjeru ‘pametnih’ leća, a Google se sigurno neće zaustaviti samo na svojim naočalama. Khm khm, paranoja?

>> BLACK MIRROR 3: BUDUĆNOST JE SVIJETLA, UVJERAVA NOVI TRAILER (VIDEO)

Komentiraj

Komentara