Nightflyers: Prvi pogled u novu sci-fi horor seriju prema knjizi G.R.R. Martina (VIDEO)

Ime pisca Georgea R. R. Martina većinom se veže uz Igru prijestolja, ali bi uskoro moglo doći i do promjena po tom pitanju. Syfy priprema novu serijsku adaptaciju jedne Martinove knjige. Riječ je o knjizi Nightflyers, koju je Martin napisao 1980. godine, a koja je imala i svoju filmsku verziju koja nije polučila nekakav veći uspjeh. Stoga je Syfyjev odabir itekako interesantan: surađuje se s autorom koji trenutno uživa ogromnu globalnu popularnost, ali se projekt bazira na adaptaciji i ekranizaciji jedne starije i ne baš poznate knjige. Iako video-najava ne otkriva mnoge detalje, jednominutni klip uspijeva prenijeti ključne elemente serije, dok koncept priče objašnjava ni više ni manje nego – George R. R. Martin.

>> Fanovi odlučili: Ovo je najgori trenutak sedme sezone Igre prijestolja

Martin je, kratko i jasno, najavio što možemo očekivati od ove serije. Prema riječima samog autora, Nigthflyers je priča o ukletoj kući u svemiru”, ili, još preciznijom Martinovom izjavom, riječ je o Psihu u svemiru”. Osim Martina, vidimo i Phillipa Rhysa, producenta Seana Ryersona i snimatelja Marcusa Forderera kako najavljuju seriju koristeći tipične promidžbene parole i fraze: “Nightflyers je nešto što do sada niste imali priliku vidjeti“, “Jednostavno – j***** fenomenalno”, “Epski“, itd. Klip otkriva i dijelove procesa snimanja, konstruiranja seta i dotjerivanja scenografije, kao i iznimno napetu i zagonentnu atmosferu, jezive trenutke i momente nasilja koji, poznavajući Martinov rad, zasigurno neće nedostajati ni ovoj seriji.

Radnja knjige odvija se u Martinovom fikcionalnom univerzumu “Thousand Worlds“, kao i mnoge druge njegove knjige i kratke znanstveno-fantastične priče. U središtu priče je naslovni, notorni Nightflyer, svemirski brod na kojeg stiže istraživačka ekspedicija čiji je cilj pronaći mitsku rasu međuzvjezdanih nomada. No, ubrzo dolazi do zapetljavanja situacije, grupa istraživača je zarobljena i mora preživjeti boreći se s beskrupuloznom silom ubojicom koja može činiti – sve. Već je i sam koncept knjige dovoljan razlog za gledanje ove serije, ali pažnju privlači upravo George R. R. Martin, koji bi izbliza trebao sudjelovati u projektu. U tom pogledu, publike sigurno neće nedostajati. Ipak, što je duže Martin u Nightflyeru, to znači da je manje u Igri prijestolja, odnosno u pisanju Pjesme leda i vatre, što će vjerojatno naljutiti zagrižene fanove Martinovih knjiga. No, izgleda kako i autoru treba odmak od događaja u Westerosu, što je sasvim razumljivo. Nightflyers se čini kao dobar izbor, a kako će izgledati još jedna adaptacija Martinovog znanstveno-fantastičnog svijeta, saznat ćemo na jesen.

>> The 100: Jezgrovit i intenzivan trailer najavljuje petu sezonu (VIDEO)

Komentiraj

Komentara