Nightflyers: Službeni trailer sci-fi horora Georgea R.R Martina stigao s ruba solarnog sustava (VIDEO)

George R.R. Martin je već odavno sinonim ne samo za Igru prijestolja, već i za šire polje fantasy žanra. No, uskoro ćemo upoznati i ”drugu stranu” ovog briljantnog pisca – stranu koju do sada nismo imali prilike gledati u audiovizualnoj formi. Martinovi čitatelji dobro poznaju i druga djela koja je on pisao kroz godine, dok su gledatelji manje-više upoznati isključivo s GoT-om. Jedan od naslova Martinovog opusa koji će uskoro doživjeti cjelovito serijsko izdanje je – Nightflyers, koji je dobio svoj službeni trailer i poster.

>> Nightflyers: Prvi pogled u novu sci-fi horor seriju prema knjizi G.R.R. Martina (VIDEO)

Riječ je o specifičnoj kombinaciji sci-fi i horor žanrova ili, bolje rečeno, o pravoj noćnoj mori posade svemirskog broda koja istražuje oblike života na rubu solarnog sustava. Zapravo, moglo bi se reći da je riječ i o svojevrsnoj ‘ukletoj’ pustolovini deseteročlane posade koja otkriva nešto do tada neviđeno i nepojmljivo. Martinovo pero je i u ovoj knjizi zablistalo i pokazalo da je ovaj genijalni pisac jedan od najboljih pripovjedača i fantasy/sci-fi arhitekata suvremenog doba.

Serija, čija se radnja odvija 2093. godine, je projekt Syfyja, koji sve odlučnije širi svoju ponudu privlačnih naslova. Netflix će u ovom slučaju biti partner u produkciji. Odabir ekranizacije Martinove knjige je u tom pogledu zanimljiv potez koji će privući ne samo ljubitelje piščevih djela, već i širu publiku koju zanima znanstvena fantastika, budući da je riječ o jednom od onih naslova koju su obilježili ovaj žanr. Točan datum izlaska još nije poznat – za sada je Syfy najavio izlazak serije ove godine, na jesen.

>> Stranger Things: Teaser u stilu 80-ih otkrio novitete i najavio premijeru treće sezone (VIDEO)

Komentiraj

Komentara