Noćni menadžer 2: Sve glasine i službene potvrde na jednom mjestu

Noćnog menadžera (The Night Manager) svježe pamtimo kao jednu od nesumnjivo najboljih televizijskih iskustava iz prošle, 2016. godine, a odličan serijski triler, koji je ustvari mini-serijska obrada romana Johna le Carréa iz 1993. godine, zainteresirao je i pokupio pozitivne reakcije ogromne publike. Hugh Laurie, Olivia Colman i Tom Hiddleston za svoje su nastupe osvojili i Zlatne globuse, a Hiddlestonova sjajno odigrana uloga hotelskog menadžera/špijuna pokrenula je nagađanja o glumcu kao novom Jamesu Bondu. Uzevši u obzir široko rasprostranjeno uzbuđenje oko cijelog projekta, nije posebno iznenađujuće naletjeti i na internetske glasine o drugoj sezoni, no hoće li se to zaista moći dogoditi budući da Le Carréov roman nema nastavak? – pitaju se fanovi. Ovih su dana pojedine izjave nekih sudionika kreativnog tima zapalile društvene mreže jer su bile tumačene kao definitivna i službena potvrda da se na drugoj sezoni serije već počelo raditi, međutim – odgovorne osobe koje predstavljaju BBC, AMC i The Ink Factory, kuće koje su seriju i stvorile, bile su primorane izdati službeno priopćenje u kojem niječu takve insinuacije.

>> KADA BI JAMES BOND BIO SERIJA, BIO BI NOĆNI MENADŽER

Izjava koja je podigla najviše prašine bila je ona Susanne Bier, režiserke koja je zaradila i Emmyja za ovu seriju, a ona je nedavno progovorila o scenariju za drugu sezonu kojeg ”polako razvija grupa pisaca” zbog čega su mnogi portali vijest uokvirili na način koji je sugerirao da se radi o gotovoj stvari, iako je Bier u istom intervjuu za Broadcast magazine naglasila i zabrinutost ostalih osoba uključenih u projekt koje se premišljaju o mogućnosti postizanja onakve vrste magije kakvu su uspjeli ostvariti u prvoj sezoni.

Svi mi želimo napraviti drugu sezonu, ali ono što apsolutno ne želimo napraviti je stvar koja neće biti dorasla razini prve sezone. To bi bila poprilično loša ideja.

 

Ipak, danas se pojavilo i službeno priopćenje ranije navedenih producentskih i televizijskih kuća u kojem se objasnilo da su svi oni trenutno u ”ranoj fazi razvijanja potencijalne druge sezone Noćnog menadžera”, a naglašeno je i da stranke još nisu definirale niti jednu stavku potencijalnog projekta te da zaista nemaju nikakvih službenih objava ili najava koje bi se odnosile na taj projekt, piše Deadline. Izvršni producent Stephen Garrett izjavio je i da su, usprkos ljubavi koju osjeća prema ideji nastavka ove popularne serije, stvari još uvijek u svojim najranijim začecima, a upitan da pojasni ”službeno stajalište” strana uključenih u ovu priču izjavio je:

Razmišljamo o tome; radimo neku vrstu studije izvedivosti. Ne postoji čak ni scenarij. Postoje samo razgovori i neke misli… Stvar nije prekrižena, ali nije ni zaokružena. Potpuno je moguća i voljeli bismo to učiniti. U idealnom svijetu bismo bili presretni kada bi bilo i sljedeće (sezone). Ali ako to napravimo, moramo biti sigurni da će biti, ako ne bolja, onda makar jednako dobra kao i prošla.

Čini se da ovaj pritisak koji je rezultat uspjeha prve sezone serije zaista nije glasina već ga osjećaju mnogi članovi i članice skupine koja je na seriji radila, a među onima koje je pritisak najviše pogodio našao se David Farr koji je u izjavi za Variety poprilično odrješito odbacio svaku naznaku o svom mogućem povratku u scenaristički tim. Ipak, Farr je utješno spomenuo da postoji inicijativa koja navija da se projekt pokrene, a natuknuo je i da je s Le Carréom razgovarao o nekim drugim budućim projektima, pa pretpostavljamo da će raditi na najavljenoj adaptaciji romana Špijun koji je došao iz hladnoće (The Spy Who Came in from the Cold), književnikovog djela iz 1963. godine koje se nalazi u samom vrhu špijunskog žanra, o čemu smo pisali ovdje.

Postoji dosta pritiska (da se napravi još jedna sezona), ali ja nisam zainteresiran. Osobno, svidjela mi se ideja da priča završi ondje gdje je i završila. Ali to je skroz osoban stav. S obzirom na likove, postoji potencijal da se dogodi još nešto i siguran sam da bi netko mogao pronaći pravu ideju tog nečeg. Ali za mene je stvar gotova. Moj skroman osjećaj je da ne bih bio sposoban napraviti još jednu sezonu takve kvalitete.

>> NAKON NOĆNOG MENADŽERA, BBC PRIPREMA TV ADAPTACIJU DRUGOG ŠPIJUNSKOG ROMANA JOHNA LE CARRÉA

Izgleda da ipak nećemo biti počašćeni skorašnjim nastavcima ove odlične serije, iako su nas ishitrene vijesti gotovo navele da povjerujemo u tu prekrasno zvučeću mogućnost. Ipak, sudeći prema izjavama producenata i Bier, stvar nije još potpuno gotova i postoji iskrena želja da se projekt nastavi kroz nove epizode, pa se čini da nam je ipak ostavljeno dovoljno prostora za građenje fantazija na temu nastavka. Tko zna, možda bi se one čak mogle pretvoriti i u stvarnost. Ako ste propustili popratiti ovu hvaljenu seriju, to još uvijek možete učiniti na Pickboxu putem kojeg možete legalno streamati čitavu prvu sezonu, a novosti o razvoju pregovora oko nastavka Noćnog menadžera kojeg svi, oh! toliko priželjkujemo – donosit ćemo i dalje na istim ovim stranicama.

>> GLEDAJ NOĆNOG MENADŽERA NA PICKBOXU

Komentiraj

Komentara