Nogometne serije: Nakon Juventusa, La Liga i Manchester City dobivaju svoje serijale

Mnogo se spekuliralo o mogućem ulasku streaming divova u svijet sporta, posebice nogometa, a nedavno su se glasine pretočile u zaokružene projekte. Iako je već radio dokumentarne serije o pojedinim sportovima, s naglaskom na američki nogomet, Netflix je sada odlučio prodrijeti na europski sportski teren na kojemu prevladava, naravno, nogomet.

Projekt dokumentarnoga serijala koji bi iz posve drukčije, još neviđene perspektive, ušao u univerzum najpopularnijeg sporta ambiciozan je pothvat kojeg je Netflix inaugurirao svojom prvom serijom ovog posebnog žanra.

NETFLIXOVA SERIJA O JUVENTUSU

Naime, sredinom veljače na ovoj je streaming platformi izašao dokumentarni serijal First Team: Juventus, koji prikazuje kako iza kulisa izgleda svakodnevica talijanskog kluba te sportski i privatni život pojedinih igrača. Zanimljiv pristup u istraživanju života Stare dame u sezoni 2017./2018. slijedit će, izgleda, i Amazon, koji pak trenutno razvija dva zasebna projekta i pristupa.

>> Barack i Michelle Obama u pregovorima oko stvaranja sadržaja za Netflix

AMAZONOVA SERIJA O MANCHESTER CITYJU

Amazon će tako dati gledateljstvu mogućnost da zaviri iza kulisa trenutno vodećeg engleskog kluba, ultrabogatog Manchester Cityja. Producenti su obećali jedinstven i autentičan pogled u unutrašnjost života i rada ovog kluba, čije će utakmice, treninge, život igrača izvan terena, sastanke, svakojake susrete i aktivnosti pratiti tijekom tekuće nogometne sezone 2017./2018.

Detalji se za sada dobro skrivaju od zainteresirane javnosti i nabrijanih navijača i fanova Manchester Cityja. Vodeći ljudi kluba entuzijastični su oko ovog projekta, koji će, po njihovim riječima, omogućiti da City s fanovima podijeli ovaj uzbudljivi period povijesti kluba.

Prema neslužbenim informacijama, jedan od fokusa serijala bit će rad trenera Pepa Guardiole, dok bi kamere izbliza trebale pratiti i sjednice izvršne uprave. Naravno, u prvom planu bit će i nogometne zvijezde kojih je ovaj klub prepun.

AMAZONOVA SERIJA O LA LIGI

Drugi projekt kojeg Amazon razvija, u suradnji s Mediaproom, je serijal “Six Dreams“, čija se radnja odvija u Španjolskoj, odnosno u tamošnjoj La Ligi, elitnom razredu španjolskoga nogometa. Dokumentarni je serijal zamišljen kao serija koja prati šest lica iz prve španjolske nogometne lige.

U fokusu su tako tri igrača – Saúl Ñíguez (Athletico Madrid), Iñaki Williams (Athletic Bilbao) i Andrés Guardado (Real Betis),  trener Eduardo Berrizo (bivši trener Seville), sportski direktor Quique Carcel (Girona) te Amaia Gorostiza, predsjednica Eibara.

Za razliku od ostalih projekata, ova serija neće ciljati na velikane poput Barcelone i Real Madrida, već na promociju i razvoj La Lige u cjelini, dajući pogled od terena do upravljačkih ureda. Dok je serija o Juventusu već vani, Amazonovi dokumentarni prikazi Manchester Cityja i španjolskog nogometnog života izaći će u drugoj polovici ove godine, nakon završetka tekuće sezone.

>> 5 razloga za bingeanje Plemena (The Tribe)

Komentiraj

Komentara