NOS4A2: AMC najavio premijeru nove znanstveno-fantastične horor serije

U GLAVNIM ULOGAMA ZACHARY QUINTO I ASHLEIGH CUMMINGS

Internacionalna televizijska mreža AMC najavila je premijeru nove, originalne SF horor serije NOS4A2 (čita se Nosferatu), u kojoj glavne uloge tumače Zachary Quinto (Star Trek, American Horror Story), dobitnik nominacije za Emmy nagradu, i mlada zvijezda Ashleigh Cummings (The Goldfinch, Hounds of Love).

Kari Skogland (The Handmaid’s Tale, Sons of Liberty), također nominirana za Emmy, potpisuje prve epizode serije, koja je rađena po istoimenom romanu Joea Hilla. Prva sezona od ukupno 10 epizoda bit će emitirana kasnije ove godine.

Quinto glumi Charlieja Manxa, zavodljivog besmrtnika koji hrani svoju mladost dušama djece, a ono što od njih ostane ide u Božićnu zemlju – ledeno, izopačeno Božićno selo, plod Manxove mašte, gdje je svakog dana Božić, a neraspoloženje je zakonom zabranjeno. Ipak, Manxov izmišljeni svijet dolazi u opasnost kad se pojavi mlada žena iz Nove Engleske (Ashleigh Cummings).

Cummings tumači ulogu Vic McQueen, mlade učenice iz radničke klase. Njena kreativnost je toliko razvijena da zapravo postaje super moć, koja joj omogućava da prati Charlieja Manxa. Nedostatak samopouzdanja Vic nadoknađuje svojom hrabrošću, smislom za humor i grubošću. Ona želi pobijediti Maxa i spasiti njegove žrtve, a da pritom ne poludi ili i sama postane njegova žrtva.

Seriju NOS4A2 producirao je AMC Studios u suradnji s tvrtkom Tornante Television. Izvršni producenti su Joe Hill, Jami O’Brien (Fear The Walking Dead, Hell On Wheels) i Lauren Corrao (Tornante Television).

U seriji glume i Olafur Darri Olafsson (Lady Dynamite) kao Bing Partridge, Virginia Kull (The Looming Tower) kao Linda McQueen, Ebon Moss-Bachrach (The Punisher) kao Chris McQueen i Jahkara Smith (aka Sailor J) kao Maggie Leigh.

Komentiraj

Komentara