Nova sci-fi serija Ridleyja Scotta: Travis Fimmel u glavnoj ulozi

Raised By Wolves novi je naslov velikana sci-fi žanra. Ridleyja Scotta pamtimo ponajviše zbog Blade Runnera i Aliena, a uskoro ćemo upoznati i njegov način rada u serijskom obliku. To će ujedno biti i prvi njegov angažman na malim ekranima. Scott je i ranije radio na TV-u, ali je Raised By Wolves njegov prvi, veći televizijski projekt koji potpisuje kao režiser.

>> Ridley Scott planira vlastitu seriju i dodaje: Kvalitetna TV produkcija je problem za film

Priča ove serije razvija se oko dva androida, čija je zadaća odgajati djecu, ‘ljudsku djecu’, na misterioznom planetu koji je čovječanstvo tek koloniziralo. Sam naslov serije, koji kombinira odgoj i vukove, asocira na ‘klasične’ mitološke predloške, među kojima se ističe nastanak Rima i priča Romula i Rema, koje je, prema priči, odgojila vučica. U tom će kontekstu biti zanimljivo vidjeti koja su rješenja Ridleyja Scotta: koga ‘vukovi’, tj. androidi, odgajaju, i kakve su posljedice tog odgoja.

Android ili čovjek?

Glumačka se postava polako sastavlja. Posljednja je vijest vrijedna pažnje: Travis Fimmel, kojeg jako dobro poznajemo iz svijeta Vikinga, tumačit će jednog od glavnih likova. Nije još sasvim jasno hoće li Fimmel biti ‘čovjek’ ili ‘android’. Uloga u Scottovoj seriji, prvi je Fimmelov TV i serijski angažman nakon Ragnara Lothbroka. Rad na seriji polako kreće u ‘pojačanu’ fazu’. Očekuje se da bi Scott prvu sezonu trebao dovršiti do kraja ove godine, tako da bi novi, potencijalni sci-fi hit mogli očekivati u prvoj polovici 2020. godine.

>> Vikinzi: Ekskluzivna premijera nastavka 5. sezone

Komentiraj

Komentara