Nove serije na Viasat Nature: Paul O’Grady i ljubav prema psima i Tajna polarne svjetlosti

Dvije zanimljive nove dokumentarne serije kreću na kanalu Viasat Nature – radi o sedmoj sezoni tople i duhovite serije o psima Paul O’Grady i ljubav prema psima (Paul O’Grady: For the Love of Dogs), te o dokumentarno-znanstvenoj emisiji Tajna polarne svjetlosti (Mystery of the Northern Lights). 

>> 100 najomiljenijih pasa u Britanij: Nova serija o psićima kreće na Viasat Nature

Paul O’Grady i ljubav prema psima (Paul O’Grady: For the Love of Dogs)

Viasat Nature od subote, 23. veljače u 18.00 sati premijerno počinje s prikazivanjem 7. sezone dokumentarne serije Paul O’Grady i ljubav prema psima (Paul O’Grady: For the Love of Dogs). Komičar i ljubitelj pasa Paul O’Grady svojom toplinom i duhovitošću oplemenjuje ovu emisiju koja istražuje neraskidivu vezu između čovjeka i psa. ‘Battersea’ je najstarije svjetsko utočište za pse i svaki njegov stanovnik ima tužnu priču – no brižno osoblje pomoći će svakom psu bez doma i gotovo sve te tužne priče dobit će svoj sretan kraj.

Tajna polarne svjetlosti (Mystery of the Northern Lights)

Dokumentarna emisija Tajna polarne svjetlosti (Mystery of the Northern Lights) također će se prikazati na Viasat Nature, 24. veljače u 17.00 sati. Duboko u arktičkom krugu međunarodna ekipa znanstvenika istražuje najzanimljiviji fenomen zimskog krajolika, polarnu svjetlost. Obavljajući doista pionirske pokuse, otkrit će što izaziva tajanstvene boje, obrasce i oblike polarne svjetlosti. Također će otkriti i kako nastaje taj nebeski vatromet, što nam njegove boje govore o Zemljinoj atmosferi te zašto se iznenada može pojaviti na neočekivanim dijelovima našeg planeta.

Ekipa znanstvenika nalazi se na sjeverozapadnom području Kanade i bori se s temperaturama koje se spuštaju i do -20 ispod ništice. Ondje će kao nikad prije snimati polarnu svjetlost novom kamerom koja upotpunjuje mrežu koja nadgleda nebo diljem Amerike. Proučavat će svjetla iznutra, znanstvene instrumente postavljati na meteorološke balone, preko interneta surađivati sa znanstvenim skupinama građana kako bi prepoznali posve nove fenomene aurore te doznati što aurore na drugim planetima mogu otkriti o izvanzemaljskom životu u našem svemiru.

>> Nemogući zadaci: Urnebesna hit serija dolazi na Viasat Explore

Komentiraj

Komentara