Oh ne, još jedna lista 6 genijalnih serija!

Kada pišemo top liste serija, obično unaprijed volimo postaviti određeni, pa makar i neobični, kriterij prema kojemu ćemo odabrati serije za listu. Što povezuje serije koje se nalaze na ovoj listi? Svih šest serija koje se nalaze ispred vas povezuje jedna stvar: predobre su! A osim toga što su predobre, sve ih možete gledati na kanalu AMC. Pa krenimo!

6. Better Call Saul

Nagrađivana dramska serija Better Call Saul započela je kao šala u scenarističkoj sobi popularne serije Breaking Bad. Kako su scenaristi često imali dobre ideje oko Saula, znali su se šaliti kako će napraviti posebnu seriju samo za njega. Nekoliko godina poslije, izvršni producent serije Vince Gilligan ih je shvatio ozbiljno i zajedno s Peterom Gouldom doista je realizirao ovu pošalicu.

5. Preacher

Jesse Custer (Dominic Cooper), propovjednik je iz teksaškog gradića kojem je vjera jako poljuljana. U društvu bivše cure Tulip (Ruth Negga) i irskog vampira Cassidyja (Joseph Gilgun) Jesse kreće u potragu za Bogom, što će se pokazati mračnom, nadnaravnom i počesto urnebesnom misijom u serijskoj adaptaciji stripa Preacher.

4. Into The Badlans

Opisana kao serija o borilačkim vještinama koja nadilazi žanrove, akcijska drama Into The Badland smještena je u post-apokaliptično vrijeme. U seriji pratimo priču o ratniku i mladom dječaku koji putuju kroz opasnu feudalnu zemlju tražeći prosvijetljenje. Cijelu prvu sezonu Into the Badlands gledajte u vikend maratonu 28. i 29. listopada na kanalu AMC.

3. Halt And Catch Fire

Moglo bi se reći kako je povijest kompjutera neobična pretpostavka za jednu seriju, ali dramska serija Halt and Catch Fire zapravo je vrlo privlačna i iznenađujuće točna drama koja dokumentira mnoge tehnološke događaje osamdesetih godina. Posljednju. četvrtu sezonu gledajte svakog ponedjeljka na kanalu AMC.

2. Humans

Nabrijana znanstveno-fasntastična serija puna zapleta, Humans je zapravo remake nagrađivanog švedskog serijala Äkta människor (eng. Real Humans) iz 2012. godine. Humans se bavi problematikom koja dolazi s tehnološkim dobom, istražuju se odnosi između svjesnih robota, ali tematiziraju se i odnosi između tzv. synthova i ljudi. Humans gledajte svakog utorka na kanalu AMC.

1. Fargo

Treća sezona popularne dramske serije Fargo sastoji se od deset epizoda, a poznato je kako svaka sezona mističnog Farga ima svoj zatvoreni narativ, prateći likove u različitim scenarijima.  Radnja treće sezone događa se kroz period od prosinca 2012. do ožujka 2013., u tri grada u Minnesoti – St. Cloud, Eden Valley i Eden Prairie, i jedina je sezona, kao što možete primijetiti, koja se neće odvijati u Fargu, Sjevernoj Dakoti. Treću sezonu ekskluzivno pratite svakog četvrtka na kanalu AMC.

Komentiraj

Komentara