Orange is the New Black: što možemo očekivati u sezoni 6?

Peta sezona zatvorske serije Narančasta je nova crna (Orange is the New Black) završila je s cliffhangerom. Nakon 3-dnevne zatvoreničke pobune i propalih pregovora, zatvorenice u zatvoru Litchfield stavljene su u 2 busa – no dvije su zatvorenice, Pensatucky i Chang pobjegle kroz rupu u ogradi.

>> Orange Is The New Black – likovi iz stvarnog života

Kako sada stvari stoje, naše omiljene zatvorenice Suzanne, Taystee, Cindy, Red, Nicky, Frieda, Piper, Alex, Gloria i Blanca čekaju svoju sudbinu. Sve zatvorenice sigurno će morati trpiti posljedice svojeg buntovništva, i to ne samo od drugih zatvorenica već i od zatvorskih čuvara. No kako je serija obnovljena za još dvije sezone, što bi nas moglo očekivati u šestoj sezoni?

>> OITNB 5: Zatvorska pobuna je na vrhuncu u prvoj minuti nove sezone (TRAILER)

Čini se kako, zbog pobune, zatvorenice neće imati priliku dobiti bolje uvjete u zatvoru. OITNB pokušava vjerno prikazati svakodnevnicu u ženskim zatvorima. Stoga je realnije očekivati da, primjerice, Suzanne, neće dobiti potrebnu zdravstvenu njegu, unatoč tome što se čini da joj je ona prijeko potrebna. No realnost u ženskim zatvorima ipak je drukčija. Moguće je i da će Taystee, kao i Daya, biti najviše kažnjene. Daya je već priznala da je ubila zatvorskog čuvara. Jedan od mogućih scenarija je da ćemo vidjeti kako obje bivaju kažnjene zbog svojih nedjela kroz petu sezonu.

OITNB/Netflix

No u šestoj sezoni možemo očekivati i da će se riješiti neke situacije iz prijašnjih sezona, a ne samo iz pete sezone. S obzirom na to da se cijela peta sezona događa u svega u tri dana, mora se riješiti i mnogo stvari koje su se dogodile u četvrtoj sezoni. Primjerice, Aydinovo ubojstvo – još uvijek se ne zna što će biti s Alex koja je ubila zatvorskog čuvara Aydina nakon što je on nju pokušao ubiti. Lolly je pak preuzela krivicu tog ubojstva na sebe, zbog čega je sada liječe na psihijatrijskom odjelu.

Piper (Taylor Schilling) i Alex (Laura Prepon) su pak zaručene. Piper ima još samo 3 mjeseca svoje kazne za odslužiti, no vrlo je moguće kako će joj se kazna povećati. Pitanje je hoće li to značiti i da će ih razdvojiti, jer nije vjerojatno kako će Piper dobiti zatvor s maksimalnom sigurnosti kao i Alex.

Komentiraj

Komentara