Orphan Black: Objavljen datum izlaska pete i posljednje sezone

Na žalost mnogih fanova, seriji Siročad (Orphan Black) se polako približava kraj. Za četiri mjeseca morat ćemo se pozdraviti s Cosimom, Alison, Sarom i ostalim klonovima koje je utjelovila fantastična Tatiana Maslany. Naime, BBC je službeno objavio da će peta i posljednja sezona ove iznenađujuće uspješne i popularne serije izaći pred ljeto, 10. lipnja 2017. godine. Na službenom Twitter profilu serije objavljen je jednostavan, simboličan crno-bijeli GIF siluete lika Sare Manning koji fanovima želi dobrodošlicu na posljednje putovanje Siročadi.

>> GORKO-SLADAK POČETAK SNIMANJA POSLJEDNJE SEZONE ORPHAN BLACKA (FOTO)

Ono što je fanovima i kritičarima zapelo za oko, jest to što datum izlaska pete sezone onemogućava Tatiani Maslany sudjelovanje u natjecanju za ovogodišnje Emmyje. Glumica, kao i cjelokupna serija i ljudi uključeni u produkciju, zbog nemogućnosti ulaska u uži krug ovogodišnje prestižne dodjele Emmyja morat će pričekati dodatnih godinu dana i nove Emmyje 2018. godine. Iako na prvi pogled ne izgleda problematično, odgoda ovakvog tipa može se pokazati ključnim faktorom ukoliko serija i Maslany ne osvoje niti jedan Emmy, kako zbog bogate konkurencije koja dogodine može biti još i oštrija, tako i zbog jednogodišnje distance koja može utjecati na zahlađenje odnosa između kritičara i Siročadi. Valjalo bi se prisjetiti kako je Maslany, zbog izvanrednih nastupa i utjelovljivanja desetak različitih likova, 2016. osvojila Emmyja u kategoriji najbolje glavne glumice u dramskim serijama. Za mladu glumicu u usponu bi, stoga, još jedan Emmy bio itekako značajan impuls za razvoj karijere osim što bi, sudeći prema dosadašnjem angažmanu, definitivno bio i zaslužen.

>> Orphan Black – intervju s kanadskom glumicom Tatianom Maslany

Tatiana Maslany – dobitnica Emmyja 2016. godine

U iščekivanju nove sezone, glumački sastav i kreativni tim serije po prvi puta će se zajedno pojaviti na ovogodišnjem PaleyFestu u Los Angelesu, manifestaciji koja okuplja zvijezde televizije koje razgovaraju s publikom otkrivajući novosti i detalje projekata u kojima sudjeluju. 23. ožujka, uz producente i sva glavna lica serije, pojavit će se i Kathryn Alexander, glumačka duplerica Tatiane Maslany koja ulazi u uloge svih 11 klonova. Ovo će biti prvo i posljednje pojavljivanje cijele ekipe Siročadi koja će se na taj način moći pozdraviti s publikom i – nadamo se – otkriti neke nove detalje o petoj sezoni serije.

>> SLUŠKINJINA PRIČA: NOVI TRAILER OTKRIVA NAPETU ATMOSFERU DUGO OČEKIVANE TV DISTOPIJE (VIDEO)

Komentiraj

Komentara