Otkazani Iron Fist i Luke Cage: Nižu se reakcije glumaca, showrunnera, fanova

U roku od tjedan dana, Netflix je otkazao dva popularna Marvelova naslova. Prvi je pao Iron Fist, dok je odmah nakon njega pao i Luke Cage. Voljeli ove dvije serije ili ne, riječ je o iznenadnom udarcu na bazu marvelovaca. Iako su mnogi i kritizirali seriju Iron Fist, malo je tko očekivao da će priča završiti na takav način. Za Cagea se samo nekoliko dana prije službenog otkazivanja govorilo da bi ga Netflix trebao produžiti za barem još jednu sezonu.

>> Tjedni pregled kratkih vijesti: Luke Cage, GoT Dinklage, Counterpart, Julia Roberts, Disenchantment, Orange…

No, kompanija je donijela odluku – Fista i Cagea više nema. Mnogobrojni su fanovi većim dijelom ogorčeni, neugodno iznenađeni, a ima i ljutih fanova koji protestiraju na društvenim mrežama. Neki traže da Netflix povuče svoju odluku, da dopusti i jednoj i drugoj seriji zaokruženi kraj. Po pitanju reakcija, showrunneri dviju serija zadržali su se isključivo na zahvalama: Raven Metzner (Iron Fist) zahvalio se svima putem Twittera, a istu je stvar, s mrvicu emotivnijom objavom, učinio i Cheo Hodari Coker (Luke Cage).

View this post on Instagram

🤜🏼❤️🤛🏿

A post shared by Finn J (@finnjones) on

Finn Jones, protagonist i zaštitno lice Iron Fista, na svom je Instagram profilu objavio fotku na kojoj se ruke njegova lika i Lukea Cagea dodiruju. Uz to, sadržajnom se zahvalom pozdravio s fanovima i publikom putem Twittera. Njegova je objava na Instagramu pokrenula spekulacije o mogućoj spinoff seriji, koja bi ujedinila Fista i Cagea. No, čini se da je to daleko od ostvarivog projekta.

>> Kronike iz Narnije: Netflix priprema nove filmske i serijske adaptacije

Luke Cage je otkazan, kako kaže službena objava, zbog kreativnih nesuglasica oko treće sezone. Glavni glumac Mike Colter, koji je kroz dvije sezone tumačio naslovnog junaka, pozdravio se s fanovima jednom simpatičnom i veselom porukom na Twitteru, objavivši vijest o rođenju svoje kćeri u istom tjednu kada je serija otkazana. Jedna se vrata zatvaraju, druga otvaraju, kaže Colter. Isto vrijedi i za Marvel i marvelovce – ne sumnjamo da će se naslovi Marvelovog univerzuma uskoro skrasiti na nekom drugom mjestu. Među njima se, možda, nađu i Cage i Fist.

>> 5 razloga za gledanje opake špijunske triler serije Kondor

Komentiraj

Komentara