Otkrijte Italiju i saznajte nešto više o azijskoj povijesti na Viasat History

Viasat History predstavlja dvije premijere polovicom srpnja: Nevidljivi gradovi Italije vode nas kroz tajne Firence, Napulja i Venecije uz povjesničara Michaela Scotta; Ožiljci Nanjinga dramska je mini-serija posvećena japanskoj invaziji na Kinu i brutalnom pokoljenju koje se dogodilo tadašnjem glavnom gradu Kine.

>> Naš svjetski rat s mladim vojnicima (VIASAT HISTORY)

Nevidljivi gradovi Italije (Italy’s Invisible Cities) – Premijera u ponedjeljak 16. srpnja u 21h

Žanr: Dokumentarni/ povijest

Poslije nevjerojatnih otkrića u emisiji ”Nevidljivi rimski grad”, povjesničar dr. Michael Scott kreće u novu pustolovinu kako bi istražio skrivena blaga još tri prekrasna grada u Italiji: Napulja, Venecije i Firence, te nam ponudio novi uvid u dvije tisuće godina povijesti. Služeći se najnovijom tehnologijom, uključujući 3D skenove visoke rezolucije, računalnu grafiku i bespilotne letjelice opremljene kamerama, serija detaljno otkriva tajna mjesta tih izuzetnih gradova.

>> Zamijenjene pri rođenju – Prva mainstream serija u kojoj redovno glume gluhonijeme osobe

Inovativna i nova podvodna snimanja Napuljskog zaljeva otkrivaju potonuli svijet rimskog odmarališta koje su potopili drevni potresi. Vidjet ćemo i što leži pod veličanstvenim palačama Venecije, a nove 3D fotografije veličanstvene katedrale Duomo u Firenci otkrivaju ljepotu i složenost pionirskog inženjeringa koji stoji iza najveće svjetske kupole izrađene od cigle, odvažnog pothvata genijalnosti koji je definirao renesansu.

Ožiljci Nanjinga (Scars of Nanking) – Premijera u srijedu 18. srpnja u 21.40h

Žanr: Dokumentarni/ drama/ povijest

U seriji ”Ožiljci Nanjinga” američki misionari bore se da bi spasili kineske civile od pokolja i silovanja japanskih osvajača te da bi prokrijumčarili dokaze o zloglasnom pokolju u Nanjingu iz 1937. godine. Tijekom brutalne invazije Kine 1937. godine, pripadnici japanske carske vojske silovali su žene i pobili na desetke tisuća civila i ratnih zarobljenika, u gradu koji je tada bio glavni grad Kine, što će u povijesti ostati zabilježeno kao ”Silovanje Nanjinga”.

Mnogi su pobjegli prije invazije, no dvadeset i dvoje stranaca nije napustilo Nanjing. Ovo je priča o nekima koji su odlučili ostati unatoč velikoj opasnosti: američki misionari među kojima je bilo učitelja, liječnika i svećenika, a svi su se trudili učiniti sve što su mogli kako bi zaštitili četvrt milijuna kineskih civila.

>> Tjedni pregled kratkih vijesti: Sacha Baron Cohen i novi show, Castlevania, Alien, Better Call Saul, Sluškinjina priča…

Komentiraj

Komentara