Otok Adolf: Dokumentarna serija o nacističkom konclogoru na britanskom tlu

Nedjelja, 11. kolovoza u 21h na Viasat History

Forenzička arheologinja Caroline Sturdy Colls otkriva istinu o jedinom nacističkom konclogoru na britanskom tlu te Churchillovu ulogu u zataškavanju te tajne koja se od javnosti skrivala 70 godina. Nemojte propustiti ovu intrigantnu dokumentarnu emisiju pod nazivom Otok Adolf (Adolf Island) u nedjelju, 11. kolovoza u 21:00 sat.

Od samog početka rata, preuzimanje Britanije bio je dio Hitlerova velikog plana za dominaciju Europom. Gestapov priručnik za invaziju Britanije, koji je objavljen 2000. godine, odražavao je dubinske pripreme upravo za to. U njemu se čak navode imena 2820 neprijatelja nacizma koji bi bili uhićeni odmah poslije invazije.

Na kraju je napadnuto samo 180 kilometara britanskog teritorija, Kanalski otoci, no zapanjujuće nove dokaze o toj okupaciji sada otkriva forenzička arheologinja Caroline Sturdy Colls. Kada se oni dodaju arhivskim podacima, koji još uvijek izlaze na vidjelo, o nacističkim planovima invazije na kopno, dobiva se zastrašujući uvid u to kako bi izgledala potpuna okupacija.

S jedinstvenim pristupom Carolineinoj novoj forenzičkoj istrazi, otkrivamo davno zakopane dokaze koji otkrivaju istinu o jedinom nacističkom konclogoru koji je ikada postojao na britanskom tlu i Churchillovu ulogu u zataškavanju te tajne koja se od javnosti skrivala 70 godina.

Komentiraj

Komentara