Patriot_101_01272.NEF

Patriot: Nova crna komedija o američkoj špijunaži, Iranu i nuklearnoj moći (TRAILER)

U vrijeme kada globalna politička scena nije sasvim stabilna, a veliki upitnik zasjenjuje mnoge geopolitičke odnose, Amazon donosi novu seriju koja će problematizirati upravo neke od tih odnosa. Serija Patriot tematizirat će misiju američkog agenta Johna Taverna čiji je cilj spriječiti Iran u razvoju nuklearnog potencijala. Tavern mora preuzeti lažan identitet Johna Lakemana, biznismena i izvršnog direktora jedne tvrtke specijalizirane za cjevovode. Da bi realizirao cilj misije, Taver mora prolaziti kroz gustu iransku sigurnosnu mrežu, a stres i napetost rastu iz dana u dan. Kako bi ublažio tenzije i nelagodu, Tavern nastupa kao folk glazbenik u lokalnim kavanama, dok njegovi tekstovi mogu otkriti i nešto više od onog što i sam Tavern želi…

>> FILM I POLITIKA: OD HITLERA DO SMOGOVACA

Kroz misiju ga vode otac Tom Tavern, koji je direktor sektora inteligencije američkog State Departmenta, a pomoć dobiva i od brata, kongresmena Edwarda Taverna. Sudeći prema traileru, seriju će oblikovati kombinacija tamnijeg humora i suptilne kritike koja će ironizirati američku unutarnju i vanjsku politiku. Trailer ostavlja dojam da će serija djelomice poprimiti i oblik političke satire koja će se direktno konfrontirati s nekim elementima američke politike koji su ujedno i njezini temelji, poput patriotizma i figure patriota koje će serija očito iskarikirati i prokazati njihovu proizvoljnost i problematičnost.

>> KAD SE SERIJA UMIJEŠA U POLITIKU: KONTROVERZE OKO NOVE SERIJE O ŽIVOTU HUGA CHAVEZA

Michael Dorman u glavnoj ulozi Johna Taverna

Serija na male ekrane stiže u vrijeme kada su američko-iranski odnosi ponovno u nestabilnoj i napetoj fazi. Novi američki predsjednik Donald Trump je jedan od najglasnijih protivnika i kritičara iranske politike i njihova nuklearnog programa zbog kojeg je ova bliskoistočna republika bila pod sankcijama SAD-a i UN-a. Međutim, nakon privremenog ublažavanja odnosa, izgleda da će se dolaskom Trumpa ovaj problem ponovno naći na dnevnom redu globalne politike. Glavna uloga Johna Taverna pripala je novozelandskom glumcu Michaelu Dormanu. Njegovog oca glumit će Terry O’Quinn, kojega dobro poznajemo kao Johna Lockea iz serije Izgubljeni (Lost), dok će brata kongresmena glumiti Michael Chernus (Narančasta je nova crna). Kreator, producent i režiser serije je Steve Conrad. Nova Amazonova crna komedija izlazi krajem mjeseca – u petak, 24. veljače.

>> NARANČASTA JE NOVA CRNA: PETA SEZONA DOBILA TEASER I PREMIJERNI DATUM (TEASER)

Komentiraj

Komentara