Peaky Blinders: Što znamo o petoj sezoni?

Peta se sezona, polako, približava. Dok je četvrta sezona serije Peaky Blinders za BBC bila jedno od jačih ostvarenja ove kompanije u posljednje vrijeme, kritika i publika polažu visoka očekivanja u nove epizode naslova koji je od svoje prve pojave izgradio jaku bazu fanova. I dok tvorac serije Steven Knight već planira šestu i sedmu sezonu, mnogi se pitaju – što se događa s petom, ima li kakvih novosti? Izdvojili smo nekolicinu ključnih informacija i vijesti.

>> Peaky Blinders: Tvorac serije Steven Knight potvrdio šestu i sedmu sezonu i najavio – balet?

Vidimo se opet?

Glumačka postava

Glavna lica serije bi, kako stvari za sada stoje, trebala ostati netaknuta. Jedini koji je napustio seriju je Joe Cole. Osim njega, druge bi dobro nam poznate glumce trebali gledati ponovno na okupu, a njima bi se u petoj sezoni mogao pridružiti  Aidan Gillen, briljantni Irac kojega jako dobro poznajemo i kao Littlefingera iz Igre prijestolja, ali i po mnogim drugim, upečatljivim ulogama. Njega smo već i gledali u ovoj seriji, a čini se da bi se sada trebao vratiti i zadržati neko vrijeme. Ostaje nejasno hoćemo li u novim epizodama ponovno naići na Toma Hardyja, čije posljednje pojavljivanje u četvrtoj sezoni jako dobro pamtimo…

Al Capone?

Nakon prošlosezonskog teasera, nameće se pitanje – hoće li se u novim epizodama pojaviti i Al Capone? Prema kreatoru serije, teško. No, fanovi su bili ”glasni” na društvenim mrežama i tražili gostovanje Stephena Grahama, koji je igrao Caponea u seriji Boardwalk Empire. No, za ulogu bi u tom pogledu konkurirao i Paul Anderson, koji je već izrazio oduševljenje ovom mogućnošću. Stoga, s jedne je strane Knight, a s druge su strane Anderson, narativ, povijesni period serije i, što je najvažnije, fanovi. Koja će strana prevagnuti?

>> 7 pravih mafijaša u Carstvu poroka

Kada i gdje izlazi peta sezona?

Četvrta je sezona krenula s emitiranjem u studenom 2017., nakon što je nekoliko mjeseci ranije, iste godine, završeno snimanje. Najavljeno je da će produkcija pete sezone započeti na jesen 2018., što bi ukratko značilo da bi nove epizode trebale stići na sam početak ljeta iduće, 2019. godine. Dok se o početku sezone još spekulira, jedna je stvar sigurna – nove epizode stižu na BBC One. Dakle, s dvojke BBC-ja, gdje im je do sada bio dom, Peaky Blindersi se sele na prvi kanal britanske kompanije. Može li se govoriti o svojevrsnom ‘promaknuću’?

>> Gomorrah: Seciranje napuljske mafije u stilu Žice i Sopranosa (RECENZIJA)

Komentiraj

Komentara