Peaky Blinders: Tvorac serije Steven Knight potvrdio šestu i sedmu sezonu i najavio – balet?

Iako se u procesu snimanja pete sezone spekuliralo da bi ona mogla biti ujedno i posljednji nastavak genijalne i brutalne serije Peaky Blinders, stigla je vijest koja je rastjerala svaku sumnju. Odlične vijesti za fanove donio je sam tvorac serije Steven Knight, koji je za Deadline otkrio pojedinosti i fragmente službenih i neslužbenih planova koji se tiču budućnosti naslova koji je od intrigantne i zanimljive serije postao pravi kultni uradak da bi u kratko vrijeme, na koncu, postao i pravi mainstream serijski hit. Četvrta je sezona postigla ogroman uspjeh, postala najgledanija serija u povijesti kanala BBC Two te obilježila vrhunac serije po pitanju pozitivnih ocjena kritike i publike.

>> Castle Rock: Nova J.J. Abramsova psiho-horor serija, jeziva adaptacija mitologije Stephena Kinga (VIDEO)

Peaky Blinders

Knight je, izgleda, na valu euforije i uspjeha odlučio otići korak dalje, produžiti seriju i ostvariti još jedno djelo koje se konceptualno u potpunosti razlikuje od onoga što smo dosad mogli vidjeti na ulicama Birminghama, prateći zgode Shelbyjevoga klana. Tvorac serije je izjavio da su on i njegov tim već popričali s glavnom zvijezdom serije, s Cillianom Murphyjem, koji je apsolutno za nastavak ove gangsterske sage. Poput Murphyja, s produžetkom serije slažu se i ostali članovi glavne glumačke postave. Murphy je već prošle godine rekao da ostaje uz projekt sve dok scenarij bude bio na ovoj razini. Ukratko, sve su karte na stolu: rating serije, želje glumaca i želje fanova idu u prilog Knightu koji je u potpunosti uvjeren da serija zaslužuje još barem dvije sezone. Do konačnog, službenog dogovora između Knighta i BBC-ja mora još doći, ali formalni je dogovor praktički iza ugla.

Murphy

I dok s nestrpljenjem iščekujemo petu sezonu kako bi vidjeli što slijedi u uzbudljivom nastavku nakon prošlosezonskih napetosti, Knight je otkrio kako bi koncept Peaky Blindersa uskoro mogao doživjeti transfer u svijet baleta! Najstarija je britanska plesna družina – Rambert Dance Company, koja je svoju prvu egzibiciju imala davne 1926. godine, odlučno pristupila Knightu predloživši ideju o baletu. U nedavnoj je prošlosti serije već bilo riječi o mogućoj adaptaciji Blindersa u mjuzikl ili film. Balet je, u tom pogledu, apsolutna novost. Sam je Knight kazao da ne zna gdje bi se balet Peaky Blindersa izveo, ali čini se da mu se ideja svidjela. Fanove serijskih gangstera bi ova vijest mogla i zbuniti. No, ne bi trebalo unaprijed prosuđivati ono što je trenutno tek na razini ideje. Balet je način izražavanja koji nudi mnoge različite glazbene i vizualne forme, stilske tehnike i izražajne mogućnosti koje bi brutalni gangsterski svijet mogle predstaviti u jednom poetskom i neverbalnom svjetlu. Spoj surove drame i poezije tijela mogao bi tako rezultirati jednim pravim, dobrodošlim osvježenjem.

>> Gomorrah: Seciranje napuljske mafije u stilu Žice i Sopranosa (RECENZIJA)

Komentiraj

Komentara