Pickbox ekskluzivno prikazuje premijeru “Doktor Who božićni specijal”

PICKBOX EKSKLUZIVNO ZA REGIJU PRIKAZUJE SVJETSKU PREMIJERU DR. WHOA

DOKTOR WHO BOŽIĆNI SPECIJAL: ZAROBLJENI U VREMENU

Pickbox će 25. prosinca, usporedno s britanskom premijerom i ekskluzivno za Adria regiju, prikazivati Doktor Who božićni specijal pod imenom „Zarobljeni u vremenu“ (u originalu: Twice Upon A Time). Nastavak je ovo plodne dugogodišnje suradnje s BBC-jem, čiji sadržaj Pickbox redovito prikazuje.a

„Doktor Who božićni specijal: Zarobljeni u vremenu“ na jednom će mjestu okupiti 1. i 12. Doktora, ali predstavit će i novog, 13. Doktora. Iako je serija originalno zamišljena da prestane sa snimanjem nakon 12 osoba, BBC je odlučio napraviti presedan i nastaviti regeneraciju glavnog lika uz još jednu novost – prvi put u odijelo Doktora uskočit će žena.

SUSRET BROADCHURCHA I DOKTORA WHOA

13. Doktora glumit će Jodie Whittaker, a publici je poznata po ulozi u engleskoj kriminalističkoj seriji „Broadchurch“, američkoj uspješnici „Black Mirror“, ali i po britanskoj SF komediji „Attack the Block“. Iako je David Tennant, 10. Doktor, morao odbaciti svoj škotski naglasak, BBC je priopćio kako će Whittaker zadržati svoj jorkširski naglasak – još jedan od BBC-jevih presedana koji će promijeniti ovu popularnu SF seriju.

Tvorci serije najavili su da će božićni specijal biti veoma emocionalan, pogotovo jer će se publika rastati od 12. Doktora, Petera Capaldija koji je veoma dobro prihvaćen tijekom tri sezone u kojima je igrao glavnu ulogu. Nedavno je otkriveno kako je Capaldi pomogao Stevenu Moffatu napisati svoju scenu regeneracije. Simboličan je to čin na više razina: Moffat, naime, prepušta posao showrunnera, koji je imao od 2005. do 2017., Chrisu Chibnallu, glavnom piscu SF serije „Torchwood“ (spin-off „Doktora Whoa“) i kriminalističke serije „Broadchurch“.

ARGUS FILCH KAO PRVI DOKTOR

Posebna je poslastica pojavljivanje prvoga Doktora. Prvoga Doktora utjelovio je William Hartnell od 1963. do 1966. godine, no s obzirom na to da je Hartnell preminuo 1975. godine, odlučeno je da će ulogu prvog Doktora preuzeti David Bradley, poznat po svojoj ulozi Argusa Filcha u „Harryju Potteru“.

1963. godine imao sam 21 godinu i točno se sjećam kada je Hartnell prvi put izvirio iz TARDIS-a. Gledanje „Doktora Whoa“ bilo je obiteljski događaj – popili bismo čaj, pogledali epizodu „Doktora Whoa“ i onda bismo otišli u grad. Nikad nisam sanjao da bih mogao biti u ovoj seriji, pogotovo jer sam tada bio običan inženjer, prisjetio se Bradley.

Zanimljivo je kako ovo nije prva epizoda koja će odjednom okupiti tri Doktora. Prvi se put to dogodilo 1973. godine u epizodi „Tri Doktora“ kad su se okupili prvi (William Hartnell), drugi (Patrick Troughton) i treći Doktor (Jon Pertwee), i to povodom 10. godišnjice emitiranja „Doktora Whoa“.

ŠTO ZNAMO O 13. DOKTORICI

Svaka reinkarnacija Doktora karakterno je različita od prethodne verzije pa će se to odraziti i na 13. Doktoricu. Najavljeno je kako će Whittaker u sebi utjeloviti najbolje od prethodnih Doktora, no donijet će sa sobom sarkastično-komičnu crtu koja je donekle nedostajala u Capaldijevoj interpretaciji Doktora.

Kao nova Doktorica, Whittaker je dobila i nove odjevne predmete: plave hlače i čarape, svijetlosmeđe tregere, tamnu majicu i svijetli kaput. Ovi odjevni predmeti nastavljaju tradiciju ekscentričnosti Doktora Whoa. Uz novu odjevnu kombinaciju, dolazi i preuređenje TARDIS-a, no o tim detaljima BBC nije želio raspravljati.

Esencijalni dio svakog Doktora njegovi su pratitelji. Whittaker tako dobiva troje pratitelja: Yasmin (Mandip Gill), Ryana (Tosin Cole) i Grahama (Bradley Walsh). Iako su Gill i Cole relativno mladi glumci, Walsh je poznati engleski glumac, komičar i televizijski voditelj, kao i profesionalni nogometaš. Gledateljima je poznat po ulozi Dannyja u „Coronation Streetu“ te po glavnoj ulozi u britanskoj verziji serije „Zakon i red: UK“.

Božićni specijal Doktora Whoa bit će dostupan na Pickboxu od 25. prosinca u 18.00 sati, a svih devet sezona modernog Doktora Whoa dostupno je već sada.

Komentiraj

Komentara