Poldark, Rat svjetova i druge serije na Epic Drama

Ispratite 2019. godinu u velikom stilu! Kanal Epic Drama pripremio je sve što vam treba za ugodne dane i večeri ispred malih ekrana. Donosimo vam pregled svih serija koje će se u prosincu prikazivati na Epic Drama kanalu!

POLDARK

Premijera u nedjelju 1. prosinca u 20h

Povijesna drama Poldark bazirana je prema istoimenom romanu prepunom zapleta. U novoj, ujedno pretposljednjoj, sezoni serije država je zahvaćena političkom neizvjesnošću jer dolaze novi izbori; Ross želi izazvati Georgea i oduzeti mu moć nad Cornwallom dok istovremeno nastoji spasiti brak, no Hugh Armitage zaljubljen je u Demelzu i nada se da će ostati s njim. Dwight i Caroline planiraju zasnovati obitelj, a Elizabeth želi drugo dijete kako bi učvrstila brak s uvijek sumnjičavim Georgeom. U isto vrijeme, Morwenna se očajnički nastoji zaštititi od Osbornea koji prijeti njihovu sinu, dok je Drakeu slomljeno srce pa ga njegov brat Sam nagovara da pronađe novu ljubav.

Epske činjenice

Mammoth Screen, producentska kuća koja stoji iza serije ”Poldark”, prvak je BAFTA-ine inicijative za održivost, ‘Albert’. Za četvrtu sezonu ”Poldarka” smanjili su ugljikov otisak za fantastičnih 40,6% od predviđenog, za što su dobili ocjenu od tri zvjezdice.

RAT SVJETOVA

Premijera u petak 20. prosinca u 21h

Spoj znanstvene fantastike i povijesne drame idealan je opis serije Rat svjetova čija se premijera u prosincu prikazuje na kanalu Epic Drama. Stanovnici Engleske suočavaju se s okrutnim napadom nepoznate izvanzemaljske rase. Usred tog kaosa, George odlazi iz braka u kojem nema ljubavi, nadajući se započeti novi život s Amy, unatoč osudi zajednice u kojoj žive. No George i Amy, zajedno sa svim ostalim ljudima na planetu, uskoro se nađu u borbi za opstanak, suočeni s nemilosrdnim neprijateljem koji je daleko iznad njihova poimanja, a koji je odlučio uništiti čovječanstvo i osvojiti planet. Roman je za seriju adaptirao Peter Harness te je impresivnim spojem znanstvene fantastike, povijesne drame i užasa oživio jedne od najzloglasnijih neprijatelja u književnosti.

Epske činjenice

Scenarist Peter Harness postaje sve poznatije ime u filmskom svijetu. Prije nego što je napisao scenarij za ‘Rat svjetova’, radio je, između ostalog, na serijama ‘McMafia’, ‘Wallander’ i ‘Doktor Who’. Do sada je nominiran za nagrade škotske BAFTA-e, Udruženja britanskih scenarista i Kraljevskog televizijskog društva.

SVIJET U PLAMENU

Nastavlja se od nedjelje 1. prosinca u 21h

Uzbudljiva i emotivna ratna drama Svijet u plamenu prati sudbine običnih ljudi zahvaćenih Drugim svjetskim ratom te njihovu borbu s učincima tog globalnog sukoba na njihove živote i svakodnevicu. Ne propustite veliko i neizvjesno finale prve sezone u nedjelju 15.12. na kanalu Epic Drama!

Priča nas postupno uvlači u prikriveni užas izbijanja rata, počevši od njemačke invazije na Poljsku u rujnu 1939., a završavajući s Bitkom za Britaniju. Priča prati isprepletene sudbine živopisnih likova iz Britanije, Poljske, Francuske, Njemačke i SAD-a te njihovu borbu s učincima rata na svakodnevan život. Iz posve nove perspektive o prvim danima rata, ova globalno rezonantna i emotivna drama prepuna adrenalina istražuje ljudske priče skrivene unutar jednog od najvažnijih i najpotresnijih trenutaka u povijesti 20. stoljeća.

Epske činjenice

Glumačku postavu ove epske serije nagrađivanog pisca Petera Bowkera (Ona riječ na A, Eric and Ernie, Occupation, Blackpool) sačinjavaju Lesley Manville (Bludnice) te zvijezde u usponu Jonah Hauer-King (Male žene), Zofia Wichlacz (Warsaw ’44) i Julia Brown (Posljednje kraljevstvo), a predvodi ih dobitnica Oscara Helen Hunt.

KRIMI MARATON

Svakog jutra, s početkom u ponedjeljak 23. prosinca

Postoji li išta bolje od dobre doze krimi-priča tijekom blagdanske sezone? Proslavimo je zajedno uz naše najbolje i najpametnije detektive, uživajući u pustolovinama šarmantne gospođice Phryne Fisher i njezinih prijatelja Jacka i Dot, nadarenoj ekipi ‘njuškala’ Williama Murdocha te impresivnim detektivskim vještinama Frankie Drake, Trudy Clarke, Mary Shaw i Flo Chakowitz. Uživajte svakog jutra s početkom u ponedjeljak 23. prosinca u serijama kao što su Pustolovine Frankie DrakeIstrage gospođice Fisher i Detektiv Murdoch.

Komentiraj

Komentara