Pompejski živi mrtvaci & Sezona misterija: Dvije nove doku serije na Viasat History

U kolovozu Viasat History predstavlja mnoštvo potpuno novih dokumentaraca koji otkrivaju priče koje prije nismo čuli, o kojima se nije govorilo i koje su vremenom smatrane izgubljenima. Svakog radnog dana, od utorka 13. kolovoza u 22:15 ne propustit special Sezona misterija koji će sigurno zaintrigirati sve gledatelje!

Pompejski živi mrtvaci (Pompeii’s Living Dead)

Utorak, 13. kolovoza u 22.15h

86 gipsanih odljeva žrtava erupcije u Pompejima arheološki su dokazi jedinstveni u svijetu. Nastali su 1863. godine zahvaljujući revolucionarnoj tehnici koju je uveo arheolog Carlo Fiorelli. No tijekom godina, mnogi su odljevi prilično propali. Profesor Giancarlo Napoli vodi ekipu koja restaurira krhke odljeve, što je doista zahtjevan zadatak koji se sastoji od obnavljanja organske tvari (ljudskih kostiju) ugrađene u anorgansku tvar (gips), no restauracija također nudi priliku povjesničarima i antropolozima da dobiju novi uvid u posljednje trenutke Pompeja i njegovih građana. Zahvaljujući najsofisticiranijoj tehnici snimanja i medicinskoj tehnologiji, žrtve razarajuće erupcije na Pompejima ponovno su oživjele.

Sezona misterija

Svakog radnog dana, od utorka 13. kolovoza u 22.15h

U kolovozu vam predstavljamo mnoštvo potpuno novih dokumentaraca koji otkrivaju priče koje prije nismo čuli, o kojima se nije govorilo i koje su vremenom smatrane izgubljenima. Otkrijte istinu koja okružuje britansku kraljevsku obitelj i aristokraciju i njihove veze s nacistima, doznajte koje nas nove znanstvene istrage i tehnike uče o žrtvama Pompeja  te zašto su u podrumu Benjamina Franklina bile skrivene kosti.

>> Otok Adolf: Dokumentarna serija o nacističkom konclogoru na britanskom tlu

Komentiraj

Komentara