Potvrđeno: Diablo stiže na Netflix, otkriven scenarist, format i tip serije

Nedugo nakon što smo pisali o glasinama oko serijske verzije Diabla, stigla je potvrda. I to od ključnog čovjeka projekta. Naime, mnogo prije njegove objave na Twitteru, spekuliralo se da bi Andrew Cosby trebao preuzeti vodeću poziciju showrunnera, scenarista i kreatora serije, da bi on bio idealan čovjek za takvu zadaću. Cosby je, odgovarajući na upit o sudjelovanju u projektu čiji se detalji jako dobro skrivaju, eksplicitno potvrdio da je u završnoj fazi pregovora s Activisionom i Netflixom.

>> Into the Dark: Blumhouse i Hulu donose cjelogodišnju, brutalnu horor seriju (VIDEO)

Diablo stiže

Naravno, to što je Cosby u ‘završnoj fazi pregovora’ ne znači automatski i to da je serija službeno potvrđena. No, dobro upućeni medijski izvori, povezani s izvorima bliskim producentskoj i streaming kompaniji, tvrde da je dogovor praktički zaključen te da bi Diablo trebao uskoro ući u prvu fazu produkcije. Znakovito je i to što je Cosby, ubrzo nakon što su mediji preuzeli njegov tvit, izbrisao svoj komentar. Pretpostavlja se da je to učinio kako bi se potvrda o serijalizaciji Diabla plasirala u medije na formalniji način. Pored toga, u svom je komentaru otkrio i o kakvoj je seriji riječ.

Izvor: ScreenRant

Cosby je napisao da će biti scenarist i showrunner animirane serije. Dakle, Netflix i Activision kreću već utabanom stazom, prolazeći kroz kanale i formate kojim je prije Diabla prošla uspješna Netflixova CastlevaniaUkratko, streaming kompanija obogatit će svoj repertoar još jednim kultnim naslovom iz svijeta video igara. Ima li se na umu i serijalizacija Witchera, koji će pak doživjeti igranu, dramsku ekranizaciju, lako je zaključiti da Netflix odlučno i ambiciozno širi svoje tržište i publiku, među kojima se posebice ističu, naravno, gejmeri. Iako još moramo dočekati konačnu, službenu Netflixovu potvrdu, Cosby je to, zapravo, već učinio – Diablo stiže!

>> The Witcher: 14 likova koji se iz knjige i videoigre sele u seriju

Komentiraj

Komentara