Pravi detektiv: Treća sezona na vidiku, šuška se o novom scenaristu

2014. godine prva je sezona izvrsne kriminalističke dramske serije True Detective (Pravi detektiv) s Matthewom McConaugheyjem i Woodyjem Harrelsonom u glavnim ulogama, oduševila i kritiku i publiku, no druga je sezona (Vince Vaughn, Colin Farrell, Rachel McAdams, Taylor Kitsch) postigla suprotan efekt te je cijeli projekt ocijenjen negativnim ocjenama i kažnjen lošom gledanošću. Obeshrabren takvim neuspjehom, HBO još uvijek nije obnovio seriju za novu sezonu, ali ju nije ni otkazao.

>> True detective (2014) 2. sezona

Prije mjesec dana zavrtile su se i priče o mogućem trećem nastavku serije, no kako televizijska kuća nije izbacila svoj službeni komentar, nastavilo se čekati ozbiljniju vijest koju smo možda upravo dočekali.

Prema napisima Entertainment Weeklyja, showrunner Nic Pizziolatto već radi na trećoj sezoni serije, a sada se šuška i o njegovoj navodnoj suradnji sa scenaristom Davidom Milchom (Deadwood, John form Cincinnati, Luck) na budućim epizodama, za koje se procjenjuje da ih je zasada dvije i da su već zaokružene. Sam HBO još uvijek nije službeno komentirao ovu vijest, što ne čudi budući da se ovaj televizijski gigant već mjesecima premišlja oko obnavljanja serije s obzirom na razočaravajuć odjek druge sezone.

>> 5 proljetnih serija koje ne smijete propustiti

S druge strane, jedan od čelnika programa HBO-a Casey Bloys, prije nekoliko je mjeseci optimistično izjavio kako je ova franšiza ”previše značajna” da bi ova njezina faza ujedno bila i posljednja i da bi se, prema njegovom mišljenju, serija mogla nastaviti s novim piscima čiji bi rad nadgledao Pizziolatto. Također, i sam je McConaughey izjavio kako bi se rado vratio u ulogu Rusta Cohlea, što nam daje nadu da će HBO, ako već nije, napokon donijeti pozitivnu odluku i poslati potvrdu o sretnoj vijesti u medijski prostor.

>> 6 stvari zbog kojih ćete Prave detektive voljeti još više

Komentiraj

Komentara