Preacher: Jesse se vraća kući u nabrijanom traileru treće sezone (VIDEO)

Od treće sezone Preachera dijeli nas svega dvadesetak dana, a AMC nas je odlučio počastiti svježim trailerom. Ova je najava ujedno i prva duža elaboracija ili, bolje rečeno, audiovizualna skica onoga što nas očekuje u, po svemu sudeći, iznimno uzbudljivoj, šarenoj i dinamičnoj sezoni. Teaser, koji je prethodio prvom službenom traileru, iscrtao je skup likova koje smo do sada gledali i koje ćemo, najvjerojatnije, susresti i u novim epizodama. Nova se najava pak konkretnije i detaljnije udubila u narativ nove sezone.

>> Preacher: Intrigantan teaser najavljuje opaku treću sezonu serije (VIDEO)

Krećemo!

U trećoj sezoni, potraga za Bogom vraća Jessea Custera natrag na ono mjesto koje je izbjegavao čitavog svog života: vlastiti dom. Jesse, Tulip i Cassidy vraćaju se u Angelville, plantažu u Louisiani gdje je Jesse odrastao, i susreću se sa starim mukama i smrtonosnim dužnostima. Uz pomoć svojih prijatelja – i nekoliko neprijatelja – Jesse će morati pobjeći od svoje prošlosti… jer budućnost svijeta ovisi o tome.

Ovo bi, ukratko, bio službeni sinopsis sezone pred nama. Nakon prošlosezonskih zavrzlama, nadolazeće epizode obećavaju nove prekretnice, turbulencije, psihološke zamke, akcijske sekvence i produbljivanje priče glavnog lika. No, dok se odnosi i situacije u traileru brzim tempom izmjenjuju, vidljivo je da jedan važan element ostaje na svom mjestu: specifična Preacherova dinamika i osebujan ton, u kojima se ozbiljna filozofska i životna pitanja miksaju s pretjeranim nasiljem obavijenim inteligentnim humorom, krojit će i nove epizode.

>> 5 serija na koje je Twin Peaks imao presudan utjecaj

Jedan od lajtmotiva nove sezone bit će prošlost glavnog lika. Jesse i družina vraćaju se u Angelville, na plantažu gdje je protagonist proveo svoje djetinjstvo. Bit će to zanimljiv preokret po pitanju okruženja i konteksta zbivanja koji bi, na koncu, mogao rezultirati jednim intrigantnim koktelom ruralnog i mističnog, prirodnog i nadnaravnog. Uz to, nova će okolina pružiti i nova sredstva za izgradnju ritma, atmosfere i dinamike narativa. Ukratko, trailer je učinio ono što je i trebao: nabrijao nas je i sad nestrpljivo iščekujemo novu, treću sezonu Preachera. A do novih epizoda ima još malo: prva stiže 24. lipnja!

>> Sintovi dolaze – Britanska SF serija Humans dostupna besplatno na Pickboxu

Komentiraj

Komentara