Prequel-serija Igre prijestolja počinje sa snimanjem u listopadu?

Posljednja je sezona Igre prijestolja još daleko, ali HBO već priprema novu seriju i razvoj franšize. Već neko vrijeme traje proces brainstorminga i promišljanja o idealnoj seriji koja bi mogla naslijediti megapopularni GoT, a koja bi istovremeno bila dovoljno kvalitetna, domišljata, svježa i precizna u pogledu ilustriranja povijesti i mitologije svijeta Georgea R.R. Martina. Prošli je mjesec u tom pogledu bio krucijalan: HBO je napokon donio odluku i odlučio koji će, od nekolicine ponuđenih naslova, biti onaj koji će krenuti u realizaciju.

>> Igra prijestolja: Najavljen studijski album popularnih glazbenika u čast posljednje sezone

Duga noć?

Naglasak je, od samoga početka, upravo na povijesnoj dimenziji nadolazeće serije: cilj je izgraditi višeslojnu i kvalitetnu prequel seriju koja bi se pozabavila događajima koji prethode radnji koju smo gledali u dosadašnjim sezonama. Preciznije, događaji oko kojih će se graditi narativ prequela, odvijaju se oko 1000 godina prije onih iz GoT-a. Martin je, govoreći o seriji, rekao da bi po njemu idealan naslov bio – Duga noć. Očito je da će se prequel pozabaviti porijeklom White Walkersa, Djecom šume, prvim ljudima, herojima i ostalim sastavnim elementima mitologije i povijesti Westerosa.

Otkrit ćemo i povijest Djece šume

S druge strane, moguće je i da HBO zadrži Igru prijestolja u naslovu, koji bi se potom proširio. Kako god, ono što je (gotovo) sigurno je sljedeće: prequel-serija kreće sa snimanjem u listopadu. Paint Hall studio u Belfastu je spreman za snimanje i produkciju serije. Studio je ujedno i izvor ove informacije, što bi značilo da je posao dogovoren a pitanje prequela sređeno. Detalje još uvijek ne znamo, ne znamo tko će glumiti i u kojem će smjeru priča ići. No, budući da snimanje počinje kroz nekoliko mjeseci, konkretne će informacije iscuriti najvjerojatnije uskoro, dakle, na vrijeme da ih pokupimo i prenesemo.

>> Igra prijestolja: Sean Bean napokon otkrio posljednje riječi Neda Starka

Komentiraj

Komentara