Prvi dan u Novoj godini provedi sa Sherlockom Holmesom

Sretna 1895. godina, a sa Sherlockom riješi i jedno ubojstvo

Čekanju je došao kraj! Najpoznatiji detektiv na svijetu stiže na Pickbox 1.1.2016. i zasjat će kao zvijezda dugo očekivanog Sherlock specijala koji će na Pickboxu imati svoju ekskluzivnu regionalnu premijeru. Nakon novogodišnje noći dočekat će nas jednako uzbudljiv dan s glumcima Benedictom Cumberbatchom i Martinom Freemanom koji nas vode ravno na ulice maglovitog viktorijanskog Londona.

Veliki povratak Sherlocka u viktorijansko doba

Sherlock Holmes jedan je od najportretiranijih likova u filmskoj povijesti, a ulogu Sherlocka dosad je igralo preko 70 televizijskih i filmskih glumaca. Bez obzira na mnoštvo adaptacija tek je Sherlock Stevena Moffata i Marka Gatissa postao globalni fenomen. Osim što se gleda na svim stranama svijeta, samo u Kini prati ga preko 90 milijuna gledatelja.

Način na koji smo pisali Sherlocka bio je takav da uvelike odgovara originalnom Sherlocku. Najveća je razlika u tome što viktorijanski Sherlock živi u puno formalnijem vremenskom periodu, u kojem su fine manire na cijeni, rekao je Steven Moffat.

Iako Sherlock Holmes nije najdivnija osoba na svijetu i neće vas zamoliti da mu oprostite nakon što vas brutalno izvrijeđa, mora se priznati da ima briljantan um i da je u stanju riješiti najzamršeniji zločin. Čak i kada se zločinac doima jako, jako pametnim.

Taj je čovjek autsajder, inteligentan, ne tolerira prosječnost, nevjerojatno je učinkovit, ali ima i svoje slabosti i mane. Mislim da je sposobnost pretvaranja svakodnevnog, prosječnog i normalnog u potencijalnu pustolovinu nešto što sam uvijek spominjao u vezi njega, dodao je Benedict o liku kojeg igra.

Slučaj užasne nevjeste

Iako Sherlocka u njegovim potragama vodi logika i razum, u novogodišnjem specijalu neprijatelj će mu biti malo drugačijeg kova, a istraga će biti pravi izazov.

Kada žena stanovitog Thomasa Ricolettija počini samoubojstvo, njezin duh neće počivati u miru nego će se dati u ljut, osvetnički pohod u svojoj vjenčanoj haljini. Dok Sherlock i Watson pokušavaju razaznati o kakvom neprijatelju se radi, na nama će biti da uživamo u vrhunskoj gotičkoj horor priči koja će nam na trenutke utjerati pravi strah u kosti.

Ne znam kako će fanovi reagirati. Mislim da je to jedan od užitaka ovog posla. Znate, ne možemo prikriti činjenicu da snimamo i to vrlo često u gradovima ili na javnim mjestima gdje će nas ljudi uslikati odjevene u viktorijansko ruho. Dosad nismo razočarali fanove pa se nadam da nećemo ni sad. Nadam se da će uživati, iskreno je dodao Benedict o očekivanjima od Sherlock specijala.

Ne propusti 1. 1. u 22 sata samo na Pickboxu te u sklopu Pickbox paketa na MAXtv-u, gdje možeš pogledati i preostale 3 sezone kompletne serije.

gumb

Komentiraj

Komentara