Rat svjetova: Mini-serijska adaptacija Wellsovog klasika bit će ”iznenađujuća i puna šokova” (FOTO)

Opaki se vanzemaljski dim širi iz kuhinje BBC-ja: kompanija je službenim medijskim priopćenjem objavila prvu fotografiju Rata svjetova, mini-serijskog spektakla u nastanku. Snimanje nove, svježe adaptacije kultnog znanstveno-fantastičnog djela H.G. Wellsa o invaziji vanzemaljaca trenutno se odvija u Velikoj Britaniji, u Liverpoolu. Jedna je to od ključnih i zanimljivijih novosti kada je u pitanju Rat svjetova, naslov koji je već imao nekoliko uspješnih i popularnih adaptacija u različitim medijima, poput kultne, poznate i ”notorne” radijske interpretacije Orsona Wellesa 1938. godine i dva filma – Palov i Haskinov iz 1953., te Spielbergov iz 2005. godine. BBC je odlučio otići korak dalje, izaći iz američkog okvira i prebaciti radnju Wellsovog klasika u Veliku Britaniju, gdje je ona originalno i smještena.

>> Gospodar prstenova: Peter Jackson će producirati Amazonovu seriju?

Verzija Rata svjetova koju ja želim napraviti jest ona koja je vjerna tonu i duhu knjige, ali koja je također i suvremena, iznenađujuća i puna šokova: sudar znanstvene fantastike, drame i horora.

Riječi su to kreatora serije Peter Harness, koji je izjavio da želi u potpunosti zahvatiti nelagodu i nepredvidljivost Wellsove knjige. Harness i ekipa odlučili su radnju postaviti u edvardijansko doba, periodu s početka prošlog stoljeća, što je sasvim drukčije od prethodnih adaptacija koje su Rat svjetova smještale u kontekst SAD-a i promatrale ga iz američkog rakursa. Djelo se tako na odlučan način vraća originalnoj verziji. To je naglasio i redatelj Craig Viveiros, koji poput Harnessa želi vjernu adaptaciju s elementima koji na direktan način komuniciraju sa suvremenošću.

BBC – Prva fotka nadolazeće mini-serije

BBC je na skroman način počastio publiku i kritiku, objavivši prvu fotografiju mini-serije, koja će imati sveukupno samo tri epizode. No, kreator serije i producentska ekipa obećali su jezgrovitu, iznenađujuću i šokirajuću adaptaciju. Osim kvalitetne ekipe koja će seriju producirati, tu je i kvalitetna i bogata ekipa glumica i glumaca. U glavnim su ulogama Eleanor Tomlinson (Poldark) kao Amy, te Rafe Spall (Pijev život) kao George. Uz njih, tu su i odlični Robert Carlyle (Trainspotting) i Rupert Graves (Sherlock). Ono što je iznenađujuće u cijeloj priči, jest to da je BBC-jev projekt ujedno i prva britanska adaptacija Wellsove knjige. Proces snimanja i produkcije je već započeo, a trenutno je u naprednoj fazi. Izlazak mini-serije predviđa se za kraj 2018. godine.

>> Fear the Walking Dead 4: Napokon stiže dugo očekivani crossover!

Komentiraj

Komentara