Resident Evil: Netflix planira serijsku adaptaciju popularne video igre

Nastavlja se migracija video igara u svijet serija. Nakon Witchera, Castlevanije i drugih, još se jedno kultno gejmersko ime priprema za selidbu. Naime, Netflix je odlučio pokrenuti projekt adaptacije Resident Evila u seriju, te će nakon bogatog filmskog opusa zaživjeti i u novom obliku i formatu.

>> 5 zanimljivosti koje (vjerojatno) niste znali o Agathi Christie

Kultna igra

S Netflixa još nije stigla službena vijest o tome tko će predvoditi projekt. Ukratko, kompanija je u potrazi za idealnim showrunnerom. Ovaj bi projekt mogao biti iznimno unosan za kompaniju, imamo li na umu to da je filmska franšiza zaradila više od milijardu dolara, na svjetskoj razini. Glavni je zadatak sada pronaći prave ljude koji bi na kvalitetan način mogli oblikovati sadržaj serije.

Mila Jovovich u filmu

U pozadini projekta stoji Constantin Film, kompanija koja je vodila i prvu, filmsku ekranizaciju Resident Evila. Ova će kompanija biti Netflixoc partner. Sam Resident Evil ne treba dodatna objašnjenja. Osnovna bi premisa igre trebala biti i polazište serije – virus je u potpunosti izmijenio izgled svijeta, a glavni junak pokušava razotkriti djelovanje Umbrelle Corporation, sukobljavajući se s mnogim opasnostima na putu. Nastavljamo pratiti razvoj ovog intrigantnog serijskog projekta, koji će donijeti staro-novu kombinaciju sci-fija, horora i akcije.

>> Mjesečni pregled noviteta na Pickboxu: Agatha Christie: The ABC Murders, Vikinzi, The Truth About Harry Quebert Affair…

Komentiraj

Komentara