Ridley Scott planira vlastitu seriju i dodaje: Kvalitetna TV produkcija je problem za film

Kada bi nas netko probudio usred noći i tražio od nas da napamet nabrojimo pet filmaša-velikana, Ridley Scott bi bio  jedan od njih. Veliko je to ime za svijet filma a prateći njegove recentnije aktivnosti, vidimo kako Scott postepeno ulazi i u svijet serija. Njegovo je ime povezano s produkcijom pojedinih segmenata serija Taboo, The Good Fight i Strange Angel; posljednji uradak u kojem se njegov rad istaknuo bila je odlična serija Teror. Scott je u intervjuu za IndieWire otkrio i opisao iskustvo rada u sferi suvremene TV produkcije, ali je najavio i svoju želju za stvaranjem vlastite serije.

>> Tjedni pregled kratkih vijesti: Lucifer, Krypton, Humans, Netflix i Obama, posljednja scena Daenerys Targaryen…

Govoreći o svom dosadašnjem radu u produkciji serija, Scott je kazao:

Zaista sam uživao. Volim brzinu. Volim raditi brzo. Zasigurno bih išao dalje i radio seriju. Vjerojatno samo pilot epizodu ali, znate, jednom kada malo zagrizete onda želite mnogo više. Mislim da to onda postaje izazovno ako radite mini-seriju. Šest bi se epizoda moglo izvesti. Deset je već predugo.

>> The Terror: Jeziva serija Ridleyja Scotta snimana na Pagu

Scott je krajem prošle godine, također za IndieWire, govorio o svom bingeanju: rekao je da svaku večer pogleda barem jedan film ili epizodu serije na Netflixu. No, kada jednom počne gledati, završi kasno u noć. Tada je izdvojio Fincherovu seriju Mindhunter kao najbolji naslov na koji se može naići. Sada je izdvojio odličnu seriju Killing Eve:

Upravo sam završio s gledanjem serije Killing Eve. Odlično napisana serija, ali i vrhunski casting. [Sandra Oh] je fantastična, volim ju.

Scott je naveo primjer ove serije kao primjer TV produkcije vrhunske kvalitete koja, prema njemu, stvara ogromne probleme za film i filmsku industriju:

Ima toliko originalnih, inventivnih, inovativnih stvari koje proizlaze iz televizije. I to predstavlja veliki problem za filmski biznis.

Dodao je i da zbog ogromne količine TV/streaming sadržaja, ljudi sve manje posjećuju kina, što vidi kao problem za budućnost filma. Sličnu je misao nedavno iznio i Steven Spielberg koji je, za razliku od Scotta, bio iznimno kritičan prema usponu i razvoju streaming kompanija (čitaj ovdje). No, Spielbergove su izjave sadržavale i solidnu dozu cinizma i elitizma, dok je Scott realan, prizemljen i daje pozitivnu kritiku TV produkcije, imajući na umu potencijal i doseg serije kao medija kojeg i sam Scott, na koncu, planira dublje istražiti.

>> Babylon Berlin: Kaleidoskop političkih subverzija, razvrata i PTSP-a u predratnom Berlinu (RECENZIJA)

Komentiraj

Komentara