Riviera: 5 razloga zašto gledati ovu zaraznu seriju

Mnogi su seriju Rivijera (Riviera), nakon prve pojave na malim ekranima, odmah prozvali “jet-set trilerom”. Takva, vrlo specifična kvalifikacija kakvu TV serije rijetko kada susreću, već dovoljno govori o posebnosti ove serije. Drama oskarovca Neila Jordana je originalnu etiketu zaslužno stekla i izazvala mnoštvo pozitivnih kritika. Tko još nije, ovoj seriji mora dati šansu. Zašto? Evo 5 razloga.

5. Zamršenost radnje

U središtu radnje je američka kustosica Georgina, koja se nakon iznenadne smrti bogatog i moćnog supruga nalazi u vrtlogu spletki, laži, kriminala i egzistencijalnih pitanja. No, njezin se put kreće u dva smjera: prema prošlosti i prema budućnosti. I to istovremeno. Prošlost, koja je do tog nesretnog trenutka uzimana zdravo za gotovo, postaje u potpunosti nepoznat i mračan teren. Budućnost, koja je s materijalnog aspekta do tad bila blistava i obećavajuća, postaje krhka, nesigurna i opasna. Dvije se putanje sukobljavaju ovdje i sada, a problematični odnosi i prijetnje stižu sa svih strana.

4. Blistavost serije

Esteski, ovoj je seriji teško naći zamjerku. Ambijentalno, Riviera nas usisava i premješta na Azurnu obalu. Na prvi pogled osvaja svojim glamurom, raskošnom scenografijom, briljantnim kostimima. Epizode su moćne i naprosto blistave.

3. Zaraznost

Kada drama probije vanjsku blistavost, u prvi plan iskače nepredvidljivost priče zbog koje se teško odvojiti ne samo od ekrana, već i od brojnih pitanja koja zaokupljaju protagonisticu. Priču prati pozadinska intriga, sjena koju se ne vidi ali čija se prisutnost cijelo vrijeme osjeća. Epizode su filmske, svaka je specifična i predstavlja jedan fragment mozaika spletki koji je stavljen pred gledatelje.

2. Glumačka ekipa

Pored vještog i sjajnog tima kreativaca iza, ekipa koja je ispred kamera podiže ovu seriju na višu razinu. Tu su Lena Olin (Remember Me) i Anthony LaPaglia  (Without a Trace), a tu je i genijalni Iwan Rheon koji stiže iz dalekog Westerosa Igre prijestolja. Poznati profesionalci koji svoj posao odrađuju izvanredno. Ipak, vrijedi izdvojiti jednu osobu.

1. Georgina – Julia Stiles

Iako se, na prvi pogled, lik Georgine pretjerano ne ističe, smrt supruga milijardera preokreće život ljubiteljice umjetnosti. U tom trenutku, na vidjelo izlazi njezina kompleksnost, kao i nemogućnost da unaprijed odredimo gdje će se ona kretati. Neki su kritičari otišli korak dalje i proglasili ju “ženskim Michaelom Corleoneom“. A ako je netko zaslužan za takvu prestižnu usporedbu, to je sjajna Julia Stiles.

>> Gledaj Rivijeru odmah na Pickbox NOW

Komentiraj

Komentara