Sakupljač kostiju: Kriminalistički triler devedesetih postaje serija

Trendu serijske adaptacije popularnih i manje popularnih filmova iz prošlosti, ne nazire se kraj. Dok se neki showrunneri i producenti odlučuju za labaviju adaptaciju posuđivanjem koncepata i premisa, neki se pak odlučuju za ‘vjerodostojnije’ repliciranje originala produbljujući i šireći priču. Posljednji naslov koji uskače u vlak ovakvih adaptacija, je Sakupljač kostiju, dobro nam poznat krimi-triler s kraja devedesetih.

>> 7 glumica i glumaca koji ne gledaju serije i filmove u kojima glume

U glavnim su ulogama filma Angelina Jolie i Denzel Washington. Sjećamo se odnosa forenzičara Lincolna Rhymea i policajke-novakinje Amelije Donaghy, te njihove misije u raskrinkavanju opakog slučaja i zaustavljanja brutalnog serijskog ubojice, koji je operirao po New Yorku. Prema dostupnim informacijama, NBC je pokrenuo projekt adaptacije ovog naslova, a sadržaj bi se trebao bazirati djelomice na filmu, a djelomice na knjizi, prema kojoj je film i rađen.

Angelina na TV-u?

Za sad još nije poznato tko će tumačiti vodeće uloge serije. Teško je zamisliti da bi se Jolie i Washington mogli upustiti u takvu avanturu. S jedne strane, nije sasvim jasan motiv adaptacije baš ovog naslova, adaptacije koja stiže ‘iz vedra neba’. S druge strane, glumica i glumac se rijetko bave TV sadržajem. No, sve je moguće i otvoreno: imajući na umu selidbu holivudskih zvijezda na male ekrane – od Judea Lawa, preko Nicole Kidman, do Hugha Granta, moguće je i da se Jolie i Washington priključe projektu. Za konkretnije informacije, morat ćemo pričekati još malo.

>> Studeni na Pickboxu: Quantico, LA Complex, Ubojstvo na koledžu i druge izvrsne serije

Komentiraj

Komentara