Sam u kući: nekad i danas

Jedna od najpopularnijih američkih komedija, Sam u kući (Home Alone), film je koji smo najviše puta pogledali za vrijeme Božićnih blagdana. Genijalni film s Macaulayjem Culkinom u ulozi Kevina McCallistera, dječaka koji za Božić ostaje sam u kući, izašao je 1990. godine u režiji Chrisa Columbusa. Osim originalnog filma, vrijedno je spomenuti i 4 nastavka,  no samo u drugom, Sam u kući 2: Izgubljen u New Yorku (Home Alone 2: Lost In New York) iz 1992. godin, glumi originalna postava. Pogledajte kako danas izgledaju i što rade glumci iz nevjerojatnog filma Sam u kući (Home Alone), a neki od njih će vas sigurno iznenaditi.

>> 9 filmova koji se moraju gledati za Božić

Macaulay Culkin kao Kevin McCallister

Slatki mali Kevin McCallister danas živi dosta drugačijim stilom života. Trenutno uživa popularnost radi svoje nove veze s ljepoticom Brendom Song. Nakon Sam u kući, glumio je u par filmova, no možda je najpoznatiji po svom videu na youtubeu gdje jede pizzu, a ima i bend o pizzi, prigodno nazvan The Pizza underground.

John Heard kao Peter McCallister

Američki glumac John Herad još uvijek se bavi glumom, ima nekoliko filmova u kojima je ostvario glavnu ulogu, poput  Deceived i Chilly Scenes of Winter, te nekoliko popularnih filmova u kojima je imao sporednu ulogu, poput After Hours i The Pelican Brief. 1999. godine nominiran je za Emmyja za ulogu u seriji Obitelj Soprano (The Sopranos,) a 2015. je glumio i u seriji Lizzie Borden: The Fall River Chronicles.

John Heard u Lizzie Borden: The Fall River Chronicles

Catherine O’Hara kao Kate McCallister

Kanadska glumica, komičarka i spisateljica Catherine O’Hara ima bogatu karijeru i brojne osvojene nagrade. 2010. godine nominirana je za Emmyja za film  Temple Grandin, a od 2015. godine glumi Moiru Rose u CBC-jevoj komediji Schitt’s Creek, o bogatoj obitelji koja bankrotira te se mora preseliti na selo, na imanje koje su kupili iz šale. Prošle je godine za istu seriju na Canadian Screen Award osvojila nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu.

Catherine O’Hara u Schitt’s Creek

Daniel Stern kao Marv Merchants

Za vrijeme snimanja scene s tarantulom, Marv, odnosno američki glumac, redatelj i scenarit Daniel Stern nije smio prestrašiti tarantulu, pa su vrisak nadodali u post-produkciji.  Osim što se bavi pisanje scenarija i režijom, njegova glumačka karijera nije stala, a u posljednje vrijeme glumio je u raznim serijama poput Workaholics, Monk, House of Lies i Manhattan.

Daniel Stern u House of Lies/SHOWTIME

Joe Pesci kao Harry Lime

Američki glumac, pjevač. muzičar i komičar Joe Pesci također ima zavidnu i dugotrajnu karijeru. Pesci je glumio u hit filmovima poput Smrtonosno oružje (Lethal Weapon), Bilo jednom u Americi (Once Upon a Time in America),  Casino, a 2006. godine imao je i cameo ulogu u špijunskom filmu Roberta DeNira, Dobri pastir (The Good Shepard). Oscara je osvojio za ulogu Tommyja DeVita u kultnom filmu Goodfellas.

Joe Pesci u filmu The Good Shepard

Devin Ratray kao Buzz McCallister

Američki glumac, pjevč i tekstopisac Devin Ratray nastavio se baviti filmom, a glumio je u serijama poput Dobra žena (The Good Wife), , Elementary, te u filmovima poput Nebraska i R.I.P.D, oba iz 2013. godine. Osim kasnijih glumačkih uspona, na internetu ga je proslavilo i ovo Buzz, Your Girlfriend! Woof!..Maker.

Devin Ratray u filmu Nebraska

Michael C. Marona kao Jeff McCallister

Osim što kao mali, odmah nakon filma Sam u kući (Home Alone), glumio u The Adventures of Pete and Pete, Michael se bacio na posao iza kamere. Tako je radio na serijama poput Sestra Jackie (Nurse Jackie) i Elementary, te kao električar na filmovima Sex and The City i Be Kind Rewind. Pokrenuo je i podcast sa svojim mlađim bratom Peteom iz dječje serije, Dannyjem Tamberellijem -The Adventures of Danny and Mike.

The Adventures of Danny and Mike

Kieran Culkin kao Fuller McCallister

Macaulyjev pravi brat Kieran Culkin glumio je s njim u Sam u kući (Home Alone), a nakon toga njegova je glumačka karijera išla samo uzlazno. Glumio je u filmovima poput Scott Pilgrim vs. The World iz 2010 godine. Nominiran je za Zlatni globus za ulogu u filmu Igby Goes Down iz 2002. godine,  a 201. godine glumio je Ryea Gerhardta u drugoj sezoni FX-ove serije Fargo.

Kieran Culkin u Fargu

Koliko se god su se naši omiljeni glumci promijenili i ostarili, našli svoje mjestu u svijetu serija i filma ili u svijetu pizze, Sam u kući (Home Alone) zauvijek će ostati božićni klasik!

tumblr_mx74ymg5hd1rym6ieo1_500

Komentiraj

Komentara