San Diego Comic-Con 2016: Marvel i DC spremaju bombastičnu sezonu serija

Ako ste ljubitelji stripova, nema boljih godina za živjeti nego upravo ove koje slijede pred nama. Na ovogodišnjem Comic-Conu u San Diegu, Marvel i DC su se isprsili te najavili mnoge nove projekte, ali i nove sezone serija koje su se već dokazale pred publikom. U nastavku vam donosimo mali vodič kroz novosti iz Marvel i DC svijeta, ali i bonus poslastice drugih ekraniziranih stripova koje nas očekuju nakon hiatus sezone.

Marvelovci, pripremite se…

Netflix je za sezonu 2016./2017. pripremio mnogo novih naslova i tako pojačao svoju produkciju. U fokusu su ipak tri naslova, među kojima je svakako najzanimljiviji The Defenders. No, prije njega, kao uvod u radnju i likove, pripremljene su čak dvije serije.

Luke Cage je Marvelov superjunak znan i pod imenom Power Man. Vjerojatno vam je poznat već iz serije Jessica Jones koju je također napravio Netflix, a u kojoj se Cage (Mike Colter) pojavljuje kao njezin suprug. Uz Cagea, najveću minutažu dobiti će i Cornell Stokes, u stripovima znan i kao Cottonmouth, koji će obnašati ulogu glavnoga negativca. Utjelovit će ga jedan od najtraženijih glumaca, Mahershala Ali. Inače, Cagea karakterizira neprobojna koža i nadljudska snaga, a predstavljeni teaser daje mali okus onoga što će nas dočekati 30. rujna ove godine. Serija će se fokusirati na Cageov život u Harlemu i njegov status bjegunca. Ako ste nestrpljivi, uvijek možete u ruke primiti i strip koji je počeo izlaziti 70-ih godina prošlog stoljeća.

Ubrzo nakon Johna Cagea bi svjetlo dana trebala ugledati i serija Iron Fist posvećena Cageovom poznaniku i prijatelju. Iron Fist, drugim imenom Daniel Rand, vrstan je poznavatelj borilačkih vještina koji vlada chijem, a posjeduje moć nadnaravnog zacjeljenja i telepatske sposobnosti. U ovoj seriji će ga glumiti Finn Jones (Loras Tyrell iz Igre prijestolja).

Daredevil je tijekom Comic-Cona i službeno potvrđen za treću sezonu. Zbog spomenutih Defendersa, ova serija je doživjela promjenu datuma treće sezone, pa smo tako u neizvjesnosti kada ćemo točno moći gledati nove dogodovštine slijepoga pravednika. Svejedno, Netflix nije zakinuo Daredevilove obožavatelje, pa je tako pripremio i službenu video najavu za treću sezonu koja je kratka, jasna i glasna.

Luke Cage + Iron Fist + Daredevil + Jessica Jones = nova serija The Defenders. Netflixov plan koji je iznesen u listopadu 2013. godine sastojao se u dogovorenih pet serija s Marvelom. Ipak, Defendersi su pomaknuti na 2017. godinu zbog produkcijskih poteškoća, te je pretvorena u mini seriju od osam nastavaka. Ono što zasada znamo jest tko će biti branitelji New Yorka i kako će se ova serija emitirati prije treće sezone Daredevila. U seriji bi se trebao pojaviti Stick, donedavni Daredevilov mentor i prijatelj, te Malcom Ducasse, susjed Jessice Jones.

>>AGENTI SHIELD-A: POZNATA NOVA IMENA ZA ČETVRTU SEZONU

DC uzvraća udarac

Uz ove Marvelove mega naslove, činilo bi se kako su uspjeli zavladati Comic-Conom, no čekajte tek dok vidite što je sve DC svijet pripremio za svoje vjerne pratitelje. Počnimo s Luciferom, odličnom serijom koja za glavnu ulogu ima simpatičnog, sarkastično-ciničnog čuvara Pakla. Njemu je taj život dosadio, stoga dolazi na Zemlju zabavljati se i uživati u “godišnjem odmoru”. Prva sezona je završila na odličnom cliffhangeru, a drugu sezonu ćemo moći gledati već od 19. rujna.

https://www.youtube.com/watch?v=urBQ1a00xbE

Čini se da nam predstoji i još mračnija, treća sezona Gothama, barem ako sudimo po traileru koji je predstavljen prije nekoliko dana. Iako je Warner Bros. većinu trailera za novu sezonu posvetio onome što se već dogodilo, u minuti imamo prilike vidjeti što nas očekuje 19. svibnja kada je zakazana premijera.

Tiha senzacija ovoga ljeta, Preacher (o kojemu smo pisali), na Comic-Con je donio trailer posvećen posljednjim epizodama prve sezone. S obzirom da je tek prije koji tjedan potvrđeno da je AMC zakazao drugu sezonu ove serije, ekipa nije stignula snimiti ništa, no vjerujemo da će vam pripremljeni trailer temeljito pomoći u razumijevanju svih elemenata ove misteriozne serije.

DC nije zaboravio ni na Flasha, čija je premijera treće sezone zakazana za 4. listopada. Ako ste vjerno pratili seriju, upoznati ste s činjenicom kako je Barryju Allenu dosta svega, te odlučuje vratiti se u prošlost i spasiti majku od “Žutog Flasha”. Njegovi postupci stvaraju alternativni svijet, Flashpoint, koji je isprva idiličan, no kasnije postaje sve samo ne to. Uvjerite se i sami u kratkom, ali slatkom traileru.

https://www.youtube.com/watch?v=5LGQRbPERaU

Arrow ove jeseni, točnije 5. listopada, ulazi u petu sezonu. Peta sezona nam nudi Oliverovu tamniju stranu, no istovremeno razvija vezu između njega i Felicity. Pojavljuje se novi protivnik, saznajemo nešto više o njegovoj prošlosti, a najavljena su i nova gostovanja iz DC svemira, uključujući i Flasha.

https://www.youtube.com/watch?v=LxG7JR4-nCM

Krećite se ovoga ljeta, jer na jesen slijede maratoni serija!

Komentiraj

Komentara