Sense8: Konačna potvrda velikog finala, objavljen datum izlaska dvosatne epizode!

Kada je Netflix prošle godine objavio službenu odluku o ukidanju serije Sense8, razočarenje fanova preplavilo je društvene mreže. Netflix je svoju odluku argumentirao previsokim novčanim izdacima koje ovaj ogroman projekt zahtijeva, cifru koju si ni ovaj streaming gigant, navodno, ne može priuštiti. Objektivno gledano, projekt Lilly i Lane Wachowski uistinu jest megalomanski i zahtijeva ogroman budžet: serija se snimala u SAD-u, na Islandu, po Europi, Indiji, Južnoj Koreji, Keniji i Meksiku, uz povremene izlete u Južnu Ameriku. Glumački je sastav također bio poprilično velik, dok su tehnički aspekti serije bili izuzetno složeni. No, upravo je spoj ovih dimenzija rezultirao genijalnom serijom i jednom od najoriginalnijih serijskih priča.

>> The Rain: Drugi trailer najavljuje brutalnu i jezivu post-apokaliptičnu dramu (VIDEO)

Fanovi su bili uporni: bombardirali su Twitter, Facebook i Youtube komentarima i zahtjevima za obnovom serije. Ruku na srce, fanovi su i zaslužili konkretan završetak priče i zaokruživanje ove kompleksne, raspršene i na trenutke potpuno lude serije. Zaslužila je to i Lana Wachowski, koja je nakon sredine prve sezone samostalno nastavila razrađivati i voditi ovaj projekt, a zaslužila je to i ekipa mladih glumica i glumaca koja je na svojim plećima nosila seriju. Pogleda li se i šira slika, zaslužile su to i razne društvene grupe i marginalizirani, diskriminirani pojedinci čije je perspektive, interese i  probleme Lana Wachowski tako vješto i kreativno reprezentirala, čije je glasove ispreplela, artikulirala i odlučno zastupala u ovoj seriji.

Iako prerano završavanje i ukidanje serija nije novitet kada je Netflix u pitanju, kompanija je na koncu ipak pokazala dovoljno senzibiliteta prema pretplatnicima i fanovima serije koji su, osim bombardiranja društvenih mreža, pokrenuli i peticiju s ciljem vraćanja serije, kako bi se višeslojna priča što koherentnije zaokružila. Činilo se da Netflix neće popustiti, ali je na kraju rukovodstvo odlučilo vratiti Sense8 kao dvosatnu epizodu koja će, zapravo, poprimiti formu i dinamiku dvosatnog filma. Bit će to kraj priče koja se protegla kroz dvije sadržajno zanimljive i napete, estetski predivne i tehnički izvanredne sezone. Prijatelji, fanovi i ljubitelji clustera mogu biti itekako zadovoljni: epizoda/film bit će dostupna za nešto više od mjesec dana. ”Zajedno do kraja”, kako kaže Netflixova najava, moto je velikog finala koje stiže 8. lipnja!

>> Dear White People: Objavljen trailer i datum izlaska druge sezone! (VIDEO)

Komentiraj

Komentara