"You Say You Want a Revolution"--With the support of President Dalton, Elizabeth attempts to get the Senates support for a history-making effort to lift the Cuban trade embargo. Also, Henry and Alison bond while touring Havana together, on MADAM SECRETARY, Sunday, Nov 15 (8:30--9:30 PM, ET, 8:00--9:00 PM, PT) on the CBS Television Network. Pictured: Téa Leoni as Elizabeth McCord Photo: Sarah Shatz/CBS ©2015 CBS Broadcasting, Inc. All Rights Reserved

Serija koja donosi svježe teme iz svijeta politike

Amerikanci su u jeku svoje izborne utrke, a u svakom trenutku kada postane prenapeto, oči možete odmoriti na politici malo drugačijeg kalibra. Na zaslonima televizora i laptopa, dočekat će vas državna tajnica Elizabeth McCord koja nema radikalnu retoriku kao Donald Trump ili kompromitirajuće stavove poput Hillary Clinton. Ova američka tajnica ima puno prijatelja i znanaca po svijetu, krize ne rješava nasiljem nego pregovorima i uvijek se nađe na pravom mjestu u pravo vrijeme.

Radi se naravno o seriji Državna tajnica (Madam Secretary) čija se druga sezona trenutno prikazuje na Pickboxu i čije nove epizode stižu samo 24 sata nakon američke premijere. Uz Pickbox tako nećete kaskati za najnovijom radnjom, a kako se Državna tajnica nastoji što više držati recentnih zbivanja u svjetskoj politici, nećete kaskati ni na tom planu.

„Htjela sam da Elizabeth uvijek bude svjesna obiju strana i mislim da to radimo u seriji, da pokazujemo da ništa nije baš tako jednostavno. Stvari nisu crne ili bijele. Stvarno trebamo naučiti bolje živjeti u sivoj zoni“, izjavila je Tea Leoni u intervjuu povodom prikazivanja druge sezone.

–> Na setu Državne tajnice uvijek je zabavno

–> 9 razloga zašto je Elizabeth McCord najbolja država tajnica

Najmoćnija žena Amerike

Tea Leoni koja glumi najmoćniju ženu Amerike zavest će vas svojom glumom, i to toliko da ćete se pitati zašto političari koje svakodnevno gledamo na TV ekranima nemaju toliko šarma, inteligencije, elegancije, ali ujedno i sposobnosti da riješe probleme koji more njihovu naciju. Tim Daly, koji glumi njezinog supruga i profesora Henryja McCorda, jednako je uvjerljiv u svojoj ulozi muža uspješne političarke čija karijera nije poljuljala njihov brak. Tea Leoni je jednom prilikom izjavila da inspiraciju za svoju ulogu crpi od snažnih žena iz svoje obitelji.

Na repertoaru Državne tajnice nalaze se aktualne teme iz svjetske politike, pa će se tako tu naći terorizam, zahlađenje odnosa između svjetskih sila Amerike i Rusije, opasne vojne misije na Bliskom Istoku, narušeni odnosi između Pakistana i Indije, izbjeglička kriza, pokušaj rješavanja kubanskog embarga, curenje uranija i mnoge druge teme u koje je Amerika kao jedna od najmoćnijih zemalja na svijetu uključena.

–> 6 serija koje moraš gledati ovog proljeća

tim i tea

Gostovanje Madeleine Albright

Uz kvalitetnu producentsku ekipu (autorica serije je Barbara Hall koja potpisuje Sutkinju Amy) koje je dio i holivudski veteran Morgan Freeman, ekipa Državne tajnice može se pohvaliti i gostovanjem Madeleine Albright, jedne od najvažnijih političarki na svijetu i prve žene koja je obnašala dužnost američke državne tajnice.

„Mislim da smo najveći kompliment dobili od Madeleine Albright, koja je rekla da je serija pomaže objasniti vanjsku politiku. I mislim da je to istina“, odgovorila je Tea Leoni u intervjuu na pitanje mogu li serije poput ove kod publike pobuditi interes za politikom.

–> 5 razloga zašto su serije novi filmovi

madytea

Svi koji su umorni od bezidejne političke svakodnevice, sigurno će utjehu pronaći u seriji koja donosi politiku onakvom kakva bi trebala biti. Državnu tajnicu pratite ponedjeljkom na Pickboxu, a 9.5. ne propustite finale serije koje će sigurno donijeti pregršt napetosti.

Komentiraj

Komentara