Sluškinjina priča: Intenzivan teaser i vatreni poster najavljuju drugu sezonu (VIDEO)

Na Međunarodni dan žena, Hulu je odlučio počastiti fanove novim, intenzivnim teaserom i posterom koji najavljuju nadolazeći nastavak sve popularnije i relevantnije serije Sluškinjina priča. Očekivanja oko druge sezone sve više rastu, a novi promidžbeni materijal dodatno je začinio proces iščekivanja prvih epizoda. Teaser nas ukratko podsjeća na splet različitih elemenata i odnosa koji ovu seriju i priču čine specifičnom. Vidimo tako ambijente i likove koji podsjećaju na turobnu atmosferu rigidnog i turbokonzervativnog patrijarhalnog sustava u kojem Offred živi, dok se između redaka mogu iščitati i signali koji nagovještavaju i sve jaču manifestaciju otpora i borbe potlačene sluškinje.

>> The Handmaid’s Tale – detalji o drugoj sezoni (+TRAILER)

Vatreni poster također sugerira da bi u drugoj sezoni mogli vidjeti radikalnu borbenu reakciju sluškinje. Kapa koja stigmatizira svaku sluškinju u Gileadu, u slučaju protagonistice, gori. I prepoznatljiva crvena haljina gori u teaseru. Nadalje, druga bi sezona trebala pomnije istražiti društveno-politički kontekst i teokratsko uređenje američkoga društva. Time će se serija udaljiti od materijala iz knjige Margaret Atwood. Bit će itekako zanimljivo vidjeti kako će se producenti snaći na nepoznatom teritoriju: s obzirom da su do sada seriju gotovo u potpunosti bazirali na materijalu iz knjige, izlet u širi kontekst pretpostavlja i obrađivanje neobrađenog materijala iz Atwoodine distopije.

>> 5 razloga za gledanje Sluškinjine priče

Osim brojnih nagrada na prošlogodišnjim prestižnim manifestacijama, rastuću popularnost i značaj serijske adaptacije romana Margaret Atwood potvrđuju i sve češća preuzimanja Sluškinjine kostimografije, motiva i poruka u političko-aktivističke srvhe, kako u SAD-u, tako i diljem svijeta, pa i u Hrvatskoj. Upravo zbog svega toga, novu će se sezonu pratiti s mnogo više pažnje, a povećalo fanova i javnosti bit će oštrije nego u prvoj sezoni. Diskusije oko druge sezone mogu već početi, u iščekivanju prvih epizoda koje stižu za nešto više od mjesec dana. Premijera nove sezone Sluškinjine priče je zakzana za srijedu, 25. travnja.

>> The Handmaid’s Tale: Kako jedna serija utječe na politiku

Komentiraj

Komentara