Sluškinjina priča (The Handmaid’s Tale): Sve o drugoj sezoni

Sluškinjina priča (The Handmaid’s Tale) Huluova je adaptacija istoimenog romana Margaret Atwood, u kojem nam se predstavlja distopijsko društvo kojim dominiraju isključivo muškarci, dok su žene, koje su u potpunom vlasništvu muških vladara, praktički svedene na ulogu reproduktivnih mašina. U tom se kontekstu razvija i Mayday, podzemni revolucionarni pokret žena koje ćemo pratiti u njihovim pokušajima da svrgnu represivni poredak. Protagonistica serije je sluškinja Offred, koju glumi Elisabeth Moss.

Upozorenje: ovaj članak sadrži spoilere iz sezone 1!

Sluškinjina priča/Hulu

Posljednja epizoda Huluove serije završava tako da je Offred (Elisabeth Moss) izbačena iz kuće zapovjednika Waterforda (Joseph Fiennes) , i to u crnom kombiju. To nam ostavlja otvoreno pitanje – vode li je na sigurno ili u njezinu propast?

>> Sluškinjina priča: Nastanak distopijskog društva, ali i ženskog pokreta otpora (TRAILER)

Morat ćemo pričekati drugu sezonu kako bismo odgovorili  na ovo pitanje i saznali je li Nick (Max Minghella) izdao Offred. Druga sezona dolazi tek u proljeće 2018. no do tada, evo što bismo mogli znati o novoj sezoni:

1. Offred i Hannah

U posljednjoj epizodi sezone 1, Offred shvati kako je njezina kći Hannah zapravo cijelo vrijeme ispred nosa. Gdje god Offred završi u drugoj sezoni, sigurno je reći kako će njezina motivacija biti njezina kći Hannah, a sigurno će vijest o tome da im je kći živa javiti i Lukeu. Također, Serena Joy zaprijetila je Offred da Hannina sigurnost ovisi o sigurnosti Ofreedinog nerođenog djeteta. Ovo bi se moglo zakomplicirati jer ne znamo vrijedi li još uvijek taj dogovor.

2. Rođenje Offredinog djeteta

Ne znamo točno koji će vremenski period obuhvatiti druga sezona, no možemo biti prilično sigurni kako ćemo vidjeti Offredino rođenje djeteta.

3. Odgovori o Offredinoj sudbini

U romanu Margaret Atwood, na kojem se temelji seria, čitatelji nikad ne saznaju što se dogodi s Offred. Njezina priča završava negdje oko kraja prve sezone, kada kombi dolazi po nju. Serija će pak odgovoriti na pitanje tko je vozač kombija, i je li on Offredin prijatelj.

4. Otpor

U prvoj sezoni, jedna je epizoda posvećena onome što se događa s Lukeom nakon što se on i Offred razdvoje, a nju zarobe. Vidjeli smo i dijeliće Moirine priče. Ne zna se hoće li druga sezona nastaviti priče iz prve sezone, s Offred i drugim sluškinjama, s Moirom, Lukeom i njihovim saveznicima u Kanadi.

>> Sluškinjina priča: serija inspirirala modnu kolaboraciju i izložbu kostima

5. Upoznat ćemo Offredinu majku

Offredina majka ima veću ulogu u knjizi, no dosad je nismo imali prilike vidjeti u prvoj sezoni. To će se promijeniti u drugoj sezoni, što je potvrdio izvršni producent serije Bruce Miller za THR.

Komentiraj

Komentara