Sluškinjina priča: Teaser treće sezone poziva Ameriku na buđenje (VIDEO)

Prvu je sezonu obilježilo ropstvo i patnja. Drugu je, pored sveprisutne patnje, obilježio bijeg. Treću će, izgleda, obilježiti revolucija. Ili barem pokušaj revolucije, budući da se iz teasera trećeg nastavka popularne Sluškinjine priče ne može sa sigurnošću zaključiti što su pripremili kreatori serije. Ono što je jasno, jest zadržavanje poprilično izravnog odnosa između serije i tekućih društvenih zbivanja u SAD-u.

>> Agatha Christie: The ABC Murders – John Malkovich o ulozi Poirota

Nakon bijega, revolucija?

Na Superbowlu, koji je pored sporta u američkom društvu važan i zbog popkulturnog i konzumerističkog sadržaja, objavljen je teaser nove sezone Sluškinje. Serijska adaptacija romana Margaret Atwood nastavlja svoj put, a protagonistica June će, izgleda, preuzeti stvari u svoje ruke nakon što je uspjela izaći iz Gileada. Poruka Americi je jasna: Probudi se Ameriko. Jutro je prošlo.

Izjava je u medijima protumačena kao izravna referenca na kampanju Ronalda Reagana u osamdesetima, putem koje je američki predsjednik pokušao artikulirati svoja nastojanja za izjednačavanjem radnih mogućnosti muškaraca i žena. Naravno, Sluškinja je to izvrnula i metaforički prikazala “drugu stranu” priče. Serija je nakon uspješne prve sezone doživjela i mnoštvo kritika, no njena popularnost ne pada. Ikonografija i premisa Sluškinje se već odavno prelila u polje aktivizma, čime je serija postala pravi popkulturni fenomen. Nova će sezona izaći tijekom ove godine. Datum premijere još nije poznat.

>> The Handmaid’s Tale: Kako jedna serija utječe na politiku

Komentiraj

Komentara