Službeno: The Expanse je spašen i seli se na Amazon! Pogledajte reakcije protagonista serije

Ni otkazivanja serija nisu ono što su nekad bila. I bolje, rekli bi tvrdokorni fanovi serije The Expanse koja je, nakon višetjedne agonije i napete neizvjesnosti, službeno spašena! Radosna je vijest za fanove pristigla nakon što su se putem društvenih mreža, peticija i nekoliko simpatičnih akcija pokušali izboriti za obnovu najdraže im serije i njima vršili pritisak kako na Syfy, tako i na Netflix, Amazon i druge kompanije. Upravo je Amazon čuo i jako dobro shvatio glasove fanova, koji su iznad njegovog središnjeg studija preletjeli malim avionim koji je za sobom vukao baner #SpasiteTheExpense.

>> Ridley Scott planira vlastitu seriju i dodaje: Kvalitetna TV produkcija je problem za film

Ekipa Alcon Entertainmenta, koja producira seriju, zadržat će svoje pozicije i tako održati kontinuitet ove odlične serije. Kreativan producentski tim je jednoglasno zahvalio Amazonu i njegovim čelnicima na prepoznavanju i spašavanju serije. Ipak, najveće su zahvale išle onima bez kojih ovakav rasplet jednostavno ne bi bio moguć:

U potpunosti smo svjesni da sve ovo ne bi bilo moguće bez zapanjujućeg izljeva potpore najkreativnijih i najtvrdokornijih sci-fi fanova diljem svijeta. Od kampanja na Redditu do zrakoplova, zahvaljujemo vam se. Upalilo je!

Službeno!

>> 5 serija na koje je Twin Peaks imao presudan utjecaj

Reakcije fanova su momentalno preplavile društvene mreže i službene profile i stranice serije. Osim njih, reagirali su i glumci i glumice: središnji je glumački sastav informaciju o službenoj potvrdi spašavanja Expansea saznao uživo, gostujući na konferenciji o razvoju svemirskih istraživanja. Informaciju im je prenio ni više ni manje, nego čelnik Amazona Jeff Bezos. Glumac Cas Anvar podijelio je snimku trenutka na svom Twitter profilu:

U zasebnom se videu Anvar direktno obratio fanovima i kazao su oni zaslužni za spas Expansea. Fanovima su se putem društvenih mreža zahvalili i drugi protagonisti serije, kao i scenaristi i članovi šireg kreativnog tima. Osim za fanove, producente i Amazon, odlična je ovo vijest i za svijet serija općenito. Naime, The Expanse je jedna od moćnijih, intrigantnijih i dalekosežnijih serija na koje trenutno možemo naići. Treća je sezona podigla ljestvicu kvalitete i isporučila genijalne epizode. Sinergijom fanova i producentskog tima, serija je dakle spašena a pretpostavljamo da će se entuzijazam preliti i u proces produkcije četvrte sezone koja će izaći na Amazonu. ”Serijski aktivitizam” je još jednom polučio pozitivne rezultate i potvrdio da je ovdje riječ o zanimljivom i relevantnom pop-kulturnom i društvenom fenomenu.

>> Sintovi dolaze – Britanska SF serija Humans dostupna besplatno na Pickboxu

Komentiraj

Komentara