Snowpiercer: TV verzija post-apokaliptičnog filma Bong Joon Hoa

Nakon gotovo četiri godine od potvrde tv serije Snowpiercer, ona će se napokon krenuti prikazivati. Zbog „kreatorskih“ nesuglasica, scenarist Josh Friedman (Rat svjetova) bio je prisiljen napustiti produkciju svega nekoliko tjedana kasnije, te ga je zamijenio Graeme Manson (Siročad). Iz tog su se razloga produkcija i snimanje značajno produžili.

Međutim, iz američke tv mreže TNT je objavljeno da će Snowpiercer doživjeti premijeru 17. svibnja.

Klasna borba u nezaustavljivom vlaku

Radnja je većinom slična radnji filma Snowpiercer, a ne knjige „Le Transperceneige“ na kojoj je temeljeno. Naime, knjiga je smještena u vrijeme prije apokalipse, dok film i serija prate događaje poslije. Tako je radnja serije smještena sedam godina (u filmu je sedamnaest godina) nakon neuspješnog klimatskog projekta, kojim se pokušalo kontrolirati globalno zatopljenje te je zemlju pretvorilo u  zaleđenu pustoš. Jedini preživjeli su putnici koji su se uspjeli ukrcati na vlak „Snowpiercer“. Uz društvenu nejednakost, klasne borbe i borbu za preživljavanje, gledat ćemo proširenu i detaljniju priču jedinog preostalog života na zemlji.

Povratak na male ekrane

 

Nakon 19 godina na male se ekrane vraća Oskarovka Jennifer Connelly (Genijalni um) i to u glavnoj ulozi„voditeljice gostoprimstva“ Melanie Cavill. Njoj će se u glavnoj ulozi pridružiti Daveed Diggs (Blindspotting), dobitnik Tony nagrade, koji će utjeloviti bivšeg detektiva i trenutnog pripadnika niže klase. Uz njih, našla su se nešto manje poznata imena poput Mickey Summer (American Made), Sheila Vand (Argo), Alison Wright (Računovođa) i Iddo Goldberg (Peaky Blinders).

Kao što je prethodno navedeno, tvorac serije je Graeme Manson, poznat po tv seriji Siročad (Orphan Black), dok je redatelj s najvećim brojem epizoda James Hawes (Crno zrcalo, The Alienist).

Službeni datum premijere serije je 17. svibnja na američkoj tv mreži TNT, dok je Netflix preuzeo prava za prikazivanje u ostatku svijeta (izuzetak je Kina, gdje će Huanxi Media Group prikazivati seriju). Budući da serija zvuči obećavajuće, druga sezona je već počela sa snimanjem, a tvorac je rekao da planira snimati tri ili pet sezona. Najavu serije možete pogledati u nastavku.

Ivana Krmpotić

>> Evil: Serija koja otkriva što leži iza nadnaravnog

Komentiraj

Komentara