Sophie Turner o finalu GoT-a: Kraj će podijeliti fanove

I kad GoT-a nema, o GoT-u se priča. Iako je posljednja, osma sezona Igre prijestolja još daleko (najavljena je za kasno ljeto 2019.), svaki tjedan izlaze pojedine vijesti koje fanove bude iz sna te, na neki način, drže u neizvjesnosti i podsjećaju ih na to da se u Westerosu kuha nešto opako. Mnoge smo vijesti svjesno preskakali, smatrajući ih ne toliko važnim, ali posljednja je vijest zanimljiva te ju je potrebno ukratko pretresti. Protagonistica je, ovog puta, Sophie Turner, poznatija i kao Sansa Stark.

>> Emmy 2018: Lista dobitnica i dobitnika prestižnih nagrada

U kratkom telefonskom razgovoru za IGN, Turner se osvrnula na finale ove popularne serije. Kazala je da je bilo tužno čitati posljednje stranice scenarija, osobito posljednje riječi. Bilo je tu i suza, kaže mlada glumica. No, ono što je podiglo prašinu, jest njeno mišljenje o reakciji fanova. Dok je s jedne strane rekla da je za glumačku postavu kraj bio zadovoljavajuć, kao što je bio zadovoljavajuć kraj svake osobne priče pojedinih likova, s druge pak strane Turner misli da će kraj podijeliti fanove:

Mislim da će mnogi fanovi biti razočarani, a mnogi oduševljeni.

Što bi to moglo tako radikalno podijeliti fanove na dva suprotna tabora, na one oduševljene i na one razočarane, teško je u ovom trenutku ne samo znati, već i predvidjeti. Mnogi su se odmah prisjetili Sopranosa, završetka još jedne kultne HBO-ove serije gdje su fanovi također bili podijeljeni. No, čini se da je baza fanova počela pucati već i u sedmoj sezoni, da se rascjep mogao uočiti već nakon prvih nekoliko epizoda, iako razlika u mišljenju nije bila koherentno artikulirana kao što ti to mogla biti nakon konačnog završetka ove sage. No, kao što smo već više puta ponovili – prerano je za pretpostavke. Do novih epizoda ima još mnogo, mnogo vremena.

>> Uzbudljiva jesen na Pickboxu: ruska serija Crvena kraljica, izraelska serija When Heroes Fly, nove epizode Get Shorty…

Komentiraj

Komentara