Space Force: Sve o novoj humorističnoj seriji tvorca The Officea

Nakon što je predsjednik SAD-a Donald Trump u prosincu 2019. službeno objavio osnivanje šeste grane Oružanih snaga SAD-a pod nazivom Space Force, ponovno je postao predmetom mnogih memeova. Koristeći činjenicu da u početku ni sam Predsjednik nije znao čime točno bi se ova grana bavila, Netflix je odlučio napraviti svoj originalni sitcom o zaposlenicama koji pokušavaju uspostaviti temelje ove nove vojne grane.

O čemu se radi?

Radnja prati uspješnog pilota Marka R. Nairda (Steve Carell) kojemu je san voditi zračne snage, no dobiva ulogu vođe nove grane američkih snaga. Seli se u Colorado gdje se pridružuje drugim znastvenicima i “svemirskim osobama” kojima je zadaća utemeljiti i pokrenuti novi projekt američke vlade. Prva će se sezona serije sastojati od 10 epizoda, a bit će napravljena u formatu “workplacesitcoma, koji je već dobro poznat njenim tvorcima.

Produkcija i poznata glumačka postava

Kao što je prethodno navedeno, “Space Force” će imati format “workplace” sitcoma. Prva takva serija koja svima padne na pamet je uspješni sitcom klasik “The Office”. Kako do sad nisu imali svoj originalni sitcom, već su kupovali druge, iz Netflixa su odlučili napraviti vlastiti te su za to odabrali impresivnu “ziherašku” postavu. Tako zasluge za ideju i scenarij idu Steveu Carellu (The Office, Mala miss Amerike) i Greggu Danielsu (The Office, Parks and Recreation).

Do sad već poznatoj glumačkoj postavi, koju čine John Malkovich (Opasne veze), Ben Schwartz (Parks and Recreation), Noah Emmerich (Amerikanci, Živi mrtvaci), Jimmy O. Yang (Silicijska dolina), Fred Willard (Moderna obitelj, Neki novi imigranti) i Diana Silvers (Booksmart, Glass), pridružila se i svima draga Lisa Kudrow (Prijatelji).

Zbog ovakve kombinacije aktualnosti teme i impresivne postave, mnogi ljubitelji sitcoma i serije “The Office” se vesele novom projektu Netflixa. Hoće li se visoka očekivanja i stadardi opravdati saznat ćemo 29. svibnja, kada će serija imati globalnu premijeru na platformi Netflix.

Ivana Krmpotić

>> 3 razloga zašto južnokorejska produkcija nadmašuje izlizani Hollywood

Komentiraj

Komentara