Od Sumraka do Lady Di: Kristen Stewart u ulozi princeze Diane

U izjavi za hollywoodski portal Deadline, službeno je potvrđeno da će poznata američka glumica Kristen Stewart utjeloviti princezu Dianu u biografskom filmu Spencer.

Jedan vikend života

princezu Dianu utjelovit će Kristen Stewart

Poznato je da će radnja ove biografske drama prikazati jedan vikend 1993. godine, odnosno 3 dana u životu princeze; kad je donijela odluku o rastavi s princom Charlesom. U izjavi za Deadline redatelj Pablo Larraín je o ideji filma rekao sljedeće:

„Odlučili smo se upustiti u priču o njenom identitetu i o tome kako se ona, nekako, odluči ne biti kraljica. Ona tijekom filma shvaća i odlučuje da želi biti žena kakva je bila prije nego što je upoznala Charlesa.“

Također je nadodao da ga je priča privukla jer je „obrnuta bajka“ te da je uvijek bio impresioniran odlukom Diane da bude svoja.

Stewart u Charlijevim anđelima

Poznata imena u produkciji

Uz tek potvrđenu ulogu Kristen Stewart, u produkciji su se našla još neka poznata imena. Tako je scenarij napisao uspješni britanski scenarist i tvorac Peaky Blindersa- Steven Knight, dok je režiju preuzeo čileanski redatelj Pablo Larrain, najpoznatiji po filmu Jackie (Natalie Portman). Budući da je početak snimanja predviđen tek za 2021., još uvijek nisu poznati ostali glumci, ali uzevši u obzir interesantnu kombinaciju scenarista i redatelja, kao i priču filma, nije teško za pretpostaviti da će se na popisu naći još poznatih imena filmske industrije.

Od Sumraka preko nezavisnih filmova do Lady Di

Svijetu najpoznatija kao Bella u popularnoj Sumrak sagi, Kristen Stewart je dugo vremena bila podložna podcjenjivanju i svojevrsnom ismijavanju. Međutim, baš kao i njen kolega Robert Pattinson, Stewart je tijekom post-Sumrak razdoblja krenula putem ozbiljnijih i zahtjevnijih filmova te je više manje ulazila u nezavisne projekte u kojima je sve više stjecala ugled ozbiljne glumice.

Stewart u Sumrak sagi

Jedan od takvih filmova je bio nadnaravni psihološki triler Stilistica (Personal Shopper), s kojim je zaradila nominaciju za Zlatnu Palmu. Na „poznatu scenu“ vratila se prošle godine u manje uspješnom rebootu Charliejevih anđela, dok smo ju početkom godine mogli vidjeti u SF hororu Underwater. Možda će joj baš uloga jedne od najpoznatijih ženskih figura u povijesti donijeti konačni status ozbiljne glumice.

Ivana Krmpotić

>> KVIZ: KOLIKO POZNAJEŠ PEAKY BLINDERSE?

Komentiraj

Komentara