Sve je spremno za povratak Buffy: Čeka se odluka Jossa Whedona

Razni povratci poznatih i nešto manje poznatih, kultnih i klasičnih serija iz prošlosti nižu se jedan za drugim. Mnogo pažnje privlači proces oživljavanja brojnih projekata iz devedesetih i ranih nultih godina, a izgleda kako će se brojnim revivalima uskoro pridružiti još jedan TV klasik iz tog perioda – Buffy, ubojica vampira. Mnogi su fanovi predviđali i nadali se povratku najdraže TV ubojice vampira, koja bi zauzela istaknuto mjesto u sve šarenijem mozaiku oživljenih i ponovno ekraniziranih serija. U tome nisu sami: kako prenosi Deadline, direktor Foxa Gary Newman je apsolutno za povratak Buffy i time je ponudio platformu kroz koju bi se serija mogla vratiti u novom ruhu. Newman je naglasio da su na Foxu itekako spremni, a čeka se odluka i konačno mišljenje tvorca serije Jossa Whedona.

>> 5 stilova inspiriranih serijom Pleme

“Kada Joss odluči da je pravo vrijeme, napravit ćemo to” – izjavio je Newman.

Joss Whedon je, na 20. obljetnici serije, bio poprilično negativno nastrojen po pitanju mogućeg povratka serije. Tada je bio izjavio kako iskustvo gledanja serije zasigurno ne bi više bilo isto, s obzirom da je vrijeme učinilo svoje, te da ne sumnja u glumce, već u svoje mogućnosti pripovjedača. Ipak, Whedon nije kategorički odbio eventualno oživljavanje i re-ekranizaciju Buffy, iako je oprezno naznačio da ga je i strah zbog mogućeg fijaska i kvarenja originalnog ostvarenja. Također, drugom je prilikom, na tragu prethodno napisanog, izjavio da je možda vrijeme da krene dalje, u kreaciju novih stvari.

Hoće li fanovi plakati od tuge ili sreće?

Buffy se prvi put pojavila na malim ekranima 1997. godine, a prikazivala se sve do 2003.  Serijom su prodefilirale glumice i glumci koji su kroz ovo djelo učinili izniman kvalitativni skok i  zapisali se u televizijske anale – Charisma Carpenter, Alyson Hannigan, James Masters, David Boreanz i, naravno, Sarah Michelle Gellar, te mnogi drugi. I među glumcima postoje različiti stavovi o povratku serije, o čemu smo već pisali ovdje. Sedam sezona Buffy za mnoge fanove nisu bile dovoljne. Velike se nade  sa svih strana sada polažu u Whedona i očekuje se njegova odluka da zajaše val revivala. S obzirom na njegovo prošlogodišnje negiranje mogućeg povratka i distanciranje od takvih ideja, bit će zanimljivo pratiti kako će se ova priča nastaviti, s obzirom na itekako jasan stav Foxa. Dok jedni drugima šalju migove i signale u javnosti i iza kulisa, mi nastavljamo pratiti ovu sagu iz prvih redova.

>> 20 godina nakon: Kako je Buffy promijenila svijet televizije

Komentiraj

Komentara