Svi vole Raymonda? Kako da ne!

Jeste li se ikada zapitali zašto svi vole Raymonda? Tko su to “svi”? Jeste li primijetili kako se on uopće i ne trudi da – svi vole Raymonda? Druženje s obitelji mu je prava tlaka, a kućanske poslove nećemo ni spominjati. On samo želi da ga pustite da na miru uživa u sportskim kanalima. Da je Ray s Balkana, vjerojatno bi bio Crnogorac (bez uvrede Crnogorcima :)).

Nemojte misliti da je nama naš Ray antipatičan i da bismo ga najradije nogirali s malih ekrana, daleko od toga. Ali, samo zamislite sve ostale likove koji ga okružuju, a koji su svojim karakterom i ponašanjem osvojili naše simpatije i stoga zaslužuju da netko i njih voli, a ne samo Raymonda. A, ako se nas pita, od njih bi mogle nastati jako dobre serije…

Svi vole Debru

Zašto je volimo: Zato što je Debra super. Vrlo jednostavno: brižna majka, dobra kućanica, strpljiva supruga čeličnih živaca. Osim što se udala za čovjeka kojem je cijeli život stand up komedija, sigurno na dan svog vjenčanja nije ni znala da će to biti udaja za baš cijelu njegovu obitelj koja će se konstantno zavlačiti u najsitnije pore njihove (čitaj: njene) privatnosti.

Zašto bismo gledali “Svi vole Debru”: jer bi to bio dobar spin off za Svi vole Raymonda. Bilo bi zabavno sve što smo do sada gledali ponovno pogledati iz Debrine perspektive. Znamo da ne zvuči pretjerano privlačno gledati seriju o jednoj kućanici, ali hej – u njoj bi glumio i Ray Romano!

Svi vole Marie

Zašto je volimo: Marie je najfinije dotjerani dijamant u klasi prebrižnih majki i zajedljivih svekrvi. U tome briljira, i to na urnebesan način. A kako tek poklapa Debru… Što god ona napravila, Marie će imati hrpu antologijskih komentara od kojih bi se mogla napraviti jedna zgodna i praktična knjižica – “Kako biti svekrva iz pakla”.

Zašto bismo gledali “Svi vole Marie”: Zamišljamo da bi to moglo djelomično biti koncipirano kao kulinarski show, a djelomično kao serija. Ovaj prvi dio bi nas možda čak više zanimao jer neopisivo želimo otkriti kakve se to gurmanske perverzije kriju iza svih onih privlačnih talijanskih naziva koje Marie izvikuje svaki put kad uđe u Rayevu kuću noseći zdjele prepune hrane.

marie1

Svi vole Franka

Zašto ga volimo: Ovaj sarkastični djedica koji mrzi cijeli svijet i sebe skupa s njim ima tako genijalne provale da bi definitivno zaslužio svoj (malo veći) komad ekrana. Fotelja u Rayevom dnevnom boravku je njegov mali tron s kojeg ispaljuje otrovne strelice hejta na sve i uopće ga nije briga što tko misli. Čovjek je legenda.

Zašto bismo gledali “Svi vole Franka”: jer bi to bila komedija za čiju bismo recenziju sigurno mogli dati minimalnu ocjenu 9. Toliko bi dobra bila. Volimo crni humor i mislimo da je Frank njegov odličan promicatelj. Čak i kao one man show bi bio vrhunski – Frank definitivno ima potencijal za nešto takvo. (Pa, on i živi sam za sebe, zar ne?) Ali, da mu život nije zapapren s Marie, ne bi ni on bio takav cinik, tako da bi njih dvoje morali ići u paru. I mi se ne bismo bunili.

Svi vole Roberta

Zašto ga volimo: Zato što se jadničak jedini trudi da ga svi vole, a nitko ga ne doživljava dva posto. (Sigurno ste se bar koji put osjećali onako kako se on osjeća cijeli život – jadno i zanemareno. Sigurno ga skroz kužite.) Robert je jedna dobra dušica koja traži svoje ugodno mjesto pod suncem, a nikako da ga nađe. Micica.

Zašto bismo gledali “Svi vole Roberta”: jer je, eto napokon, Robert dobio svojih pet minuta. To bi ustvari mogla biti skroz zanimljiva serija – imamo savjesnog policajca koji je dobar u svom poslu, kojeg kolege istovremeno vole, poštuju, ali ga i stalno podbadaju (prikaz takve atmosfere u policijskog postaji bi promijenio imidž policajaca kao dosadnih i priglupih žderača krafni, ali s druge strane i preozbiljnih likova), dok u privatnom životu jednostavno nikako nema sreće. Em ga izluđuje obitelj, em ga izluđuju žene… Svi vole Roberta – mi te čekamo!

robert

Komentiraj

Komentara