Talking Heads: Jodie Comer i Martin Freeman u remakeu višestruko nagrađivanih monologa

32 godine nakon posljednje epizode monologa u serijalu Talking Heads, BBC je u vrijeme pandemije uspio snimiti i objaviti remake deset epizoda, te dvije nove, do sad neobjavljene.

Monolozi represivnih duša

Epizode nove verzije ove tv serije su, kao i u originalu, formirane u obliku monologa u trajanju od oko 30 minuta. Prikazuju različite osobe i njihove životne probleme i borbe. Primjerice, odrasli čovjek kojim upravlja majka, vikarova supruga, glumica u usponu i drugi. Kao što je prethodno navedeno, 10 novih epizoda pričaju teme iz originalnog scenarija, ali uz nove glumce i novi način snimanja; dok je Allan Bennet napisao i nove dvije priče.

Stara garda i novi talenti britanske televizije

Budući da je serijal od svojeg početka stekao veliku popularnost kod britanske publike, nije bilo teško privući poznata imena industrije za sudjelovanje u remakeu. Tako su se među njima našli sve poznatija Jodie Comer (Ubijanje Eve), Martin Freeman (trilogija Hobit), Imelda Staunton (Harry Potter i Red feniksa), Kristin Scott Thomas (Četiri vjenčanja i sprovod), Roschenda Sandall (Black Mirror: Bandersnatch), Maxine Peake (Teorija svega) i mnogi drugi; dok se među redateljima našla i Josie Rourke, najpoznatija po režiranju filma Mary Queen of Scots, u kojem su glavne uloge imale Margot Robbie i Saoirse Ronan.

Obvezna literatura

Najpoznatiji britanski serijal monologa napisao je dramski pisac i scenarist Allan Bennet, koji je 1994. bio nominiran za Oscara za film „The Madness of King George“. Usprkos tom velikom uspjehu, Bennet je i dalje najpoznatiji upravo po pričama iz Talking Heads. Te priče su postale toliko poznate da su nakon prikazivanja druge sezone postale dio silabusa za britanski ekvivalent mature, a i adaptirane su za radioemisiju.

Svih 12 epizoda dostupno je na BBC iPlayeru, dok se neke epizode mogu naći i na YouTubeu. U nastavku pogledajte kratku najavu.

Ivana Krmpotić

Komentiraj

Komentara