TBBT: Melissa Rauch i Mayim Bialik napokon potpisale ugovore za dvije nove sezone

Melissa Rauch i Mayim Bialik su napokon sklopile nove ugovore kojima su se obavezale na sudjelovanje u sljedećim dvama sezonama megapopularne CBS-ove komedije Teorija velikog praska (The Big Bang Theory). Informacija je službeno potvrđena, a vijest je stigla nedugo nakon vijesti o produženju serije za dvije nove sezone, te nakon službene potvrde o pokretanju serijskog spin-offa koji će pratiti Sheldonovo djetinjstvo.

>> Ian Armitage izabran za ulogu mladog Sheldona Coopera u serijskom prequelu TBBT-a

Obje glumice su se serijskom timu pridružile u trećoj sezoni, a status regularnih članica postave stekle su već sljedeće sezone čime su postale ključne akterice mnogih situacija, ali i pokretačice različitih smjerova radnji. Bialik tako glumi Amy Farrah Fowler, znanstvenicu, prijateljicu, susjedu i Shelodonovu partnericu, dok je Rauch poznata po ulozi Bernardette Rostenkowski, također inteligentne i interesantne serijske figure koju. između ostalog, definira i brak s Wolovitzom.

>> TBBT: Problemi Leonard i Penny postaju sve veći

>> TBBT: Glumci se odriču dijela honorara u korist glumica

Kolege i kolegica koje s ovim izvrsnim glumicama dijele serijski prostor već se nekoliko godina nalaze na samom vrhu najplaćenijih serijskih glumaca te se govori o ciframa od oko 1 milijuna dolara kojeg Jim Parsons, Johnny Galecki, Kaley Cuoco, Simon Helberg i Kunal Nayyar zarađuju po epizodi, pa su se tijekom pregovora o angažmanu na novim epizodama glumice angažirale i u smislu svojih radnih prava, te su tražile povišice budući da po epizodi zarade manje od dvostruko manjeg iznosa. U čitavu priču su se uključile i spomenuti glumci i glumica koji su ponudili svoju podršku u vidu odluke da se od njihovih ugovorenih iznosa skida po 100 000 dolara od svake epizodne cifre te da se isti pridodaju iznosima predviđenima za kolegice.

Iako službeni detalji o samom ugovoru nisu predstavljeni javnosti, nagađa se o neuspjehu inicijalnog zahtjeva kojim su glumice htjele osigurati ravnopravne honorare s onima svojih kolega (radi se o iznosu od 1 milijuna dolara po snimljenoj epizodi), no čini se da su glumice ipak došle do zadovoljavajućeg dogovora s televizijskom kućom o kojoj se nagađa da je konačnu cifru podigla na razinu od oko najmanje 450 000 dolara po epizodi.

>> 10 stvari koje niste znali o Teoriji velikog praska

 

Komentiraj

Komentara