Testamenti: Margaret Atwood piše nastavak Sluškinjine priče, 15 godina nakon Offred

Nakon više od 30 godina, stiže nastavak Sluškinjine priče. Distopijski narativ, koji je pokrenuo lavinu reakcija prilikom svog izlaska u tiskanom obliku, ponovno je pod reflektore javnosti stigao kada je Hulu pripremio dramsku seriju i uprizorio svijet koji je stvorila autorica Margaret Atwood. Ona je najavila novo izdanje Priče, objavivši na svom Twitter profilu da je trenutno u fazi pisanja.

>> Vikinzi: Ekskluzivna premijera nastavka 5. sezone

Novo će se djelo Margaret Atwood zvati – Testamenti (The Testaments). Spisateljica nije bila pretjerano darežljiva detaljima i elementima priče, nije otkrivala mnogo o sadržaju i tokovima radnje. Kazala je da priprema nastavak, čija će se radnja odvijati 15 godina nakon posljednje scene protagonistice Sluškinjine pričeOffred. Uz to, naglasila je da će fokus biti na tri ženska lika, iz čijih će se perspektiva naracija razvijati.

Nakon velikog uspjeha serije, koja je ujedno revitalizirala i knjigu i film, mnogi su htjeli znati više o Gileadu, o budućnosti, o prošlosti. Atwoodina priča izazvala je mnoge reakcije, što pozitivne a što negativne, a neki su se efekti serije poklopili s tekućim društvenim i političkim previranjima u SAD-u, te postali sastavni dio ikonografije i instrumentarija raznih manifestacija. Iako detalje nije otkrila, Atwood je rekla da će nastavak izaći u rujnu 2019. godine.

>> John Malkovich kao Poirot, Rupert Grint kao Crome u novoj mini-seriji ”The ABC Murders” (FOTO)

Komentiraj

Komentara