The 100: Crvotočina i zadnji rat u finalnoj sezoni (TRAILER)

Malo više od šest godina nakon emitiranja pilot epizode poznate postapokaliptične serije, televizijska mreža CW objavila je produženu najavu za posljednju, finalnu, sezonu serije The 100.

Ratovi i novi svjetovi (mogući spoileri prethodnih sezona)

U ovih šest sezona upoznali smo Zemlju nakon nuklearnog rata u kojem je ona postala nenaseljiva. Upoznali smo ju nakon povratka čovječanstva, ali i kad ju je čovječanstvo ponovno uništilo. U tim su nam epizodama prikazane dobre i loše strane čovjeka, najčešće oblikovane instinktom za preživljavanje. Kao što u najavi kaže glavni lik Clarke (Eliza Taylor), mislila je da je borba ono što oni rade, ali je sad shvatila da je borba ono što oni jesu.

Nadalje, prethodna je sezona donijela ambicioznu ideju. Zemlja je nenaseljiva, moramo naći novi dom. Novi svijet, na kojem nas čekaju isti, pa i u neku ruku teži problemi. Nove tehnologije, ekipi iz svemirske arke nepoznate, otežale su život na novom Svijetu. Tu smo izgubili i neke glavne, voljene, likove. A u konačnici, na kraju sezone se otvorio još jedan, misteriozan problem, u obliku „anomalije“.

Što nas čeka u novoj sezoni?

Na temelju produžene najave, čeka nas izravan nastavak prethodne sezone. Posljedice smrti glavnih likova, nestanak jednako bitnih likova zapelih u anomaliji te nastavak međusobnog ratovanja. Kako navodi nepoznati (novi) lik, The 100 ekipa će „voditi posljednji rat čovječanstva“, a uz to i istražiti „anomaliju“, za koju je u najavi otkriveno da je u biti crvotočina.

Glumačka postava

Budući da se radi o zadnjoj sezoni, neće biti puno novih glavnih likova. Međutim, u najavi možemo vidjeti nova lica koja će vjerojatno biti zadužena za ulogu protivnika. Tu se mogu naći Alaina Huffman (Smallville), Chad Rook (Flash), kao i Shelby Flannery, koja se pridružila na kraju prošle sezone u ulozi odrasle Hope Diyoze. Ostali glumci ostaju nepromijenjeni, uz nedostatak Paige Turco i Henryja Iana Cusicka.

Kraj

Po riječima producenta Jasona Rothenberga, seriju su priveli kraju jer ju ne žele uništiti obožavateljima. Ne žele pretjerati samo kako bi se serija održala. Nešto što im neki gledatelji već zamjeraju. Isto tako je otkrio da će kraj biti „njihova verzija happy endinga“ te da će kao i svaki kraj imati konačnu poantu.

Datum premijere prve epizode pod nazivom „From the Ashes“ je 20. svibnja na televizijskoj mreži CW, dok ćemo ju na Netflixu moći pogledati dan poslije. U međuvremenu pogledajte najavu u nastavku.

Ivana Krmpotić

>> Snowpiercer: TV verzija post-apokaliptičnog filma Bong Joon Hoa

Komentiraj

Komentara