The Expanse je spašen?! Amazon u pregovorima oko preuzimanja serije

Zalaganje fanova za obnovu i spašavanje serija može polučiti pozitivne rezultate. Nakon serije Sense8, koja je zbog pritiska fanova dobila barem zasluženo veliko finale, čini se da su zagriženi gledatelji svojim angažmanom omogućili nastavak još jednog kvalitetnog i preuranjeno ukinutog naslova. Riječ je o seriji The Expanse, o svemirskoj sagi međuplanetarnih političkih odnosa, kao i o ulogama pojedinih likova u kompleksnoj mreži interesa, odnosa i ciljeva. Prema pisanju uvijek dobro informiranog Deadlinea, u tijeku su pregovori između produkcijskog tima serije i Amazona, koji bi ovaj naslov mogao uključiti u svoju streaming ponudu.

>> The Expanse: Novi trailer najavljuje rat protiv Zemlje u trećoj sezoni (VIDEO)

Expanse je spašen?

U posljednjem tjednom pregledu kratkih vijesti, pisali smo o fanovima koji su, odmah nakon Syfyjeve odluke o ukidanju serije, pokrenuli potpisivanje peticije koja je do danas prikupila 131 tisuću potpisa od ciljanih 150 tisuća. Koliko je gledateljstvu stalo do spašavanja serije, govori jedan zanimljiv slučaj: prošli je tjedan zrakoplov s prikačenim banerom Spasite The Expense” preletio Amazonov studio. Dakle, fanovi su ozbiljno zagrizli i angažirali se oko cilja obnove serije, a prava je solucija uočena u Netflixu i – Amazonu. Izgleda da se nade polažu u potonju kompaniju, koja bi – s obzirom na sve intenzivniju produkciju i distribuciju originalnih serijskih naslova – mogla i prihvatiti mogućnost ubacivanja ove serije u svoje medijske kanale.

>> Magične riječi iz Pickboxa: Gledajte besplatno serije i filmove na novoj platformi

Amazon bi tako preuzeo seriju nakon završetka treće sezone i projektirao četvrtu. The Expanse je jedna od intrigantnijih priča na koje trenutno možemo naići. Serija je u prvoj sezoni imala više od pola milijuna gledatelja po epizodi, dok se u drugoj i trećoj sezoni stopa gledanosti postepeno smanjivala. No, postepeni pad gledanosti nije bio drastičan, što bi značilo da bi Amazon, ukoliko preuzme seriju, imao na raspolaganju dovoljno prostora za podebljati broj gledatelja. Ono što je pak sasvim sigurno, jest to što bi preuzimanjem i posljedičnim spašavanjem serije, na svoju stranu privukao ogroman broj tvrdokornih fanova ove serije koji bi automatski postali i novi pretplatnici streaming platforme. Ukoliko Amazon posloži računicu u svoju korist, mogli bi reći da će The Expanse uspješno nastaviti sa svemirskom sagom upozoravajući nas na moguće negativne efekte kolonizacije svemira.

>> Gospodar prstenova: Serija bi se trebala fokusirati na mladog Aragorna?

Komentiraj

Komentara